MediaWatch

Frankrig indfører særlig skat rettet mod it-giganterne

Det franske parlament vedtog torsdag ny lov om beskatning af digitale giganter som Facebook og Google.

Den franske lov om beskatning af techgiganter kaldes Gafa-skatten som forkortelse af Google, Apple, Facebook og Amazon. | Foto: Reuters File Photo / Reuters / Ritzau Scanpix

Det franske parlament har torsdag vedtaget en ny lov om beskatning af digitale giganter.

Digitalskatten mod it-giganter som Facebook og Google har fyldt særligt meget i debatten. Frankrig er det første land, som har besluttet på egen hånd at indføre en skat rettet mod it-giganterne.

Den nye franske lovgivning har skabt vrede i USA. Den har fået Washington til at indlede særlige undersøgelser.

Lovgivningen kaldes Gafa-skatten som en forkortelse af Google, Apple, Facebook og Amazon. Den er vedtaget ved almindelig håndsoprækning i Senatet.

Den er tidligere stemt igennem i parlamentets underhus, Nationalforsamligen.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, sagde forud for afstemningen, at Frankrig og USA må løse deres stridigheder på anden måde end ved trusler.

"Som allierede kan og bør vi løse vores konflikter – ikke med trusler, men med andre midler," hed det i en udtalelse fra Le Maire i Senatet kort før den afsluttende afstemning.

"Frankrig er et suverænt land. Dets beslutninger om skatteanliggender er et suverænt anliggende, og det vil blive med at være," tilføjede han.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, gav onsdag ordre til en særlig undersøgelse af den franske digitalskat. Det kan føre til, at USA indfører nye toldafgifter eller andre handelsrestriktioner.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs