MediaWatch

EU gransker Googles indsamling af data

EU's konkurrencemyndigheder med kommissæren Margrethe Vestager i spidsen er gået i gang med at kigge på Googles indsamling af data.

Foto: Philip Davali//

Google er igen i søgelyset i EU, skriver Berlingske Business.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har EU-Kommissionens konkurrencemyndighed under kommissær Margrethe Vestager indledt en undersøgelse af, hvordan og hvorfor Google indsamler data.

"Kommissionen har sendt spørgeskemaer ud som led i en foreløbig undersøgelse af Googles praksis i forhold til Googles indsamling og brug af data. Den foreløbige undersøgelse er ikke afsluttet endnu," bekræfter Kommissionen over for Reuters.

De første skridt i undersøgelsen blev taget i forrige uge, hvor der blev sendt spørgeskemaer ud til virksomheder for at kortlægge konkurrencen på det markedet. De er blandt andet blevet spurgt ind til karakter, omgang og værdi af den data, Google beder om fra virksomhederne, der bruger Googles ydelser.

Google har tidligere argumenteret med, at koncernen indsamler brugerdata for at forbedre sine nettjenester.

EU's konkurrencemyndigheder har de seneste to år udstedt bøder til Google for 61,1 mia. kr. for at at udnytte sin dominerende position inden for websøgninger.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere