MediaWatch

Vestager vil give digitalisering topprioritet i Europa

Digitaliseringen i Europa skal op i et meget højere gear ved at øge satsningen på kunstig intelligens og mobilteknologien 5G. Det varsler den danske EU-konkurrencekommissær Magrethe Vestager i et interview med Berlingske.

Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Margrethe Vestager er klar til at sætte digitaliseringen helt forrest i Europa. Sådan lyder meldingen fra den danske konkurrencekommisær i et interview med Berlingske.

Hun overtager om kort tid det overordnede ansvar for digitaliseringen i Europa. I den forbindelse vil hun særligt sørge for en infrastruktur med ordentlige forbindelser, eksempelvis i form af mobilteknologien 5G. Og samtidig øge satsningen på kunstig intelligens, der skal bruges på en tillidsfuld måde.

"Ursula von der Leyen (formand for kommissionen, red.) har givet os en 100-dagsudfordring. Vi skal præsentere rammen for udvikling af kunstig intelligens i Europa. Her har vi noget at bygge på – men så meget har vi ikke. Principperne er, at kunstig intelligens skal være til at stole på: Vi skal vide, hvad der foregår, der må ikke diskrimineres, og der skal kunne stilles nogen til ansvar," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

Hun varsler samtidig, at det skal være fortid med, at det ikke lykkedes at samle EU-landene om at sørge for på samme tid at gøre klar til 5G-mobilteknologien eller håndtere auktionen over de nødvendige mobilfrekvenser på samme måde.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere