MediaWatch

G7 udfordrer Facebooks kryptovaluta

Kryptovalutaer som Facebooks planlagte Libra udgør en risiko for økonomierne, konkluderer G7-landene i et udkast til en rapport, som i kølvandet på frafald blandt Libras samarbejdspartnere præsenteres i Den Internationale Valutafond i denne uge.

Adm. direktør i Facebook, Mark Zuckerberg. Foto: Amy Osborne/AFP/Ritzau Scanpix

G7-landene er på vej med en fælles rapport, som ifølge et udkast forlanger, at kryptovalutaer som Facebooks Libra ikke må lanceres, før det er bevist, at de er sikre at benytte. Det skriver BBC News ifølge Berlingske Business.

Ifølge udkastet, som oplister ni trusler, som digitale valutaer generelt udgør, skal valutaerne være sikret mod at blive anvendt til hvidvask eller finansiering af terrorisme og være i overensstemmelse med lovgivninger.

Rapporten advarer ifølge BBC om, at selvom truslerne adresseres af valutaernes bagmænd - herunder Facebook - så får en valuta som Libra ikke nødvendigvis grønt lys til at gå i luften. G7-rapporten bliver præsenteret for finansministrene i forbindelse med det årlige møde i Den Internationale Valutafond i denne uge.

G7-landenes advarsel kommer i kølvandet på, at en række af de 27 virksomheder, der står bag valutaen sammen med Facebook, har trukket sig fra samarbejdet. Det gælder bl.a. Mastercard, Visa, Ebay, Paypal og senest Booking Holdings.

Endnu et medlem dropper Facebooks Libra

Ebay og Stripe dropper også Facebooks digitale valuta

Dårlig karma og politisk "rygmarvsreaktion" rammer Facebooks kryptovaluta Libra

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere