MediaWatch

Techgiganter mødes med USA's regering for at sikre præsidentvalget

Facebook lagde lokaler til, da en række techselskaber mødtes med folk fra bl.a. den amerikanske regering for at diskutere indsats mod udenlandsk indblanding i præsidentvalget i 2020.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Facebook, Google, Twitter og Microsoft mødtes onsdag med repræsentanter fra den amerikanske regering for at diskutere og koordinere, hvordan de bedst kan hjælpe med at sikre imod udenlandsk indblanding ved præsidentvalget i 2020.

Det skrives The New York Times.

Mødet blev afholdt i Facebooks hovedkvarter i Californien, hvor selskabernes sikkerhedshold samt repræsentanter fra forbundspolitiet, FBI, den nationale efterretningstjeneste og ministeriet for indenlandsk sikkerhed var til stede.

På dagsordenen var diskussioner og et strategisk samarbejde forud for næste års præsidentvalg, fortæller Facebook til The New York Times. Der blev diskuteret mulige trusler, samt hvordan selskaberne bedre kan dele information og spotte sikkerhedsfarer.

"Forbedringen af valgsikkerheden og modarbejdelsen af (udenlandske, red.) informationsaktiviteter er komplekse udfordringer, som ingen organisation kan klare alene," siger Nathaniel Glecher, chef for Facebooks cybersikkerhedspolitik, til The New York Times.

"Dagens møde bygger på vores fortsatte engagement i arbejdet med industri- og regeringspartnere såvel som civilbefolkningen og sikkerhedseksperter for bedre at forstå de kommende trusler og for at forberede os på fremtidige valg," fortsætter han.

Mødet, der fandt sted 14 måneder forud for præsidentvalget, viser, hvordan techselskaberne forbereder sig på valget næste år, efter at russiske agenter i 2016 brugte medier som Facebook, Twitter og Youtube til at påvirke valgets udfald, skriver The New York Times.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs