MediaWatch

Twitter og Facebook lukker konti efter Hongkong-misinformation

Knap 1000 konti er lukket af Twitter, som vurderer, de er blevet oprettet af den kinesiske regering for at miskreditere demonstranter.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Twitter og Facebook har lukket flere konti, som vurderedes at være en del af den kinesiske regerings kampagne for at miskreditere demonstranter i Hongkong gennem spredning af falsk information.

Det skriver The Wall Street Journal.

Twitter har oplyst, at selskabet indtil videre har lukket 936 konti.

Ifølge en besked på Twitter blev kontiene bevidst slettet, da de var et rettet forsøg mod at skabe politisk uorden i Hongkong og dermed underminerede legitimiteten og de politiske demonstranter i Hongkong.

Efter et tip fra Twitter har Facebook efterfølgende også slettet både flere tusinde konti samt enkelte facebookgrupper.Både Twitter og Facebook er blokeret i Kina af en regeringskontrolleret firewall, hvilket også tyder på, at de seneste informationskampagner er godkendt af regeringen og er et forsøg på at påvirke den globale holdning.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs