MediaWatch

Ereolen booster udlånstal i Aalborg

I Aalborg har kommunens biblioteker set det højeste udlånstal siden 2015 i første halvår. Det skyldes bl.a., at de digitale udlån via Ereolen vokser.

Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Bibliotekernes samlede udlånstal er faldet markant med 38 pct. de sidste 10 år, viser tal fra Danmarks Statistik. Men billedet er langt fra entydigt overalt i landet, skriver Kulturmonitor.

I Aalborg melder kommunens biblioteker, at det samlede udlånstal i første halvår er steget i forhold til sidste år, og er det højeste siden 2015. Det skyldes især, at borgerne har fået mere smag for at låne bøger digitalt via bibliotekernes digitale udlånsportal Ereolen. Selvom udlånstallet for de fysiske bøger er faldet støt - fra godt 640.000 i første halvår 2016 til godt 526.000 i første halvår i år - opvejes det altså af et stigende digitalt udlån.

Kulturmonitor har tidligere beskrevet, at udviklingen i Lyngby-Taarbæk Kommune også fortæller en anden historie end den generelle. Her har man set en vækst i det fysiske udlån med 5.000 om måneden siden 2018.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere