Antallet af lydbøger er mere end fordoblet på et år

Lydbøger er i kraftig vækst med en stigning i antallet af udgivelser på mere end 100 pct. mellem 2017 og 2018, viser nye tal fra Dansk Biblioteks Center.
Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix

På et år er der sket en fordobling i antallet af lydbøger udgivet i Danmark. Det viser tal fra Dansk Biblioteks Center ifølge Kulturmonitor.

I 2018 blev der registreret 6457 nye lydbøger mod 3004 året forinden. Særligt online lydbøger er i vækst og udgør 73 pct. af den samlede mængde lydbøger i 2018. Det er en stigning på 12 pct. fra 2017. De resterende 27 pct. dækker over fysiske lydbøger på for eksempel cd.

For tre år siden fyldte det fysiske format mere end de lydbøger, der ligger online.

Bibliotekerne oplever også en stigning i antallet af udlån af lydbøger, som er steget med næsten 500 pct. siden 2014. I marts 2019 blev der registreret 227.739 lån af netlydbøger.

Som MediaWatch tidligere har beskrevet, viser udlånstallene for årets første kvartal fra bibliotekernes digitale udlånstjeneste, Ereolen, også en stigende interesse for e- og lydbøger.

Udlånet af e- og lydbøger har taget et tigerspring

Status quo i forlagsbranchen dækker over flere forskydninger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter