MediaWatch

Mark Zuckerberg kendte til problematiske forhold om brugerdata

Ifølge Wall Street Journal har Mark Zuckerberg i længere tid kendt til en række problematiske forhold med hensyn til den måde, som Facebook opbevarer brugernes private data.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Mark Zuckerberg, stifteren af og topchefen i verdens største sociale medie, Facebook, kendte tilsyneladende til problematiske forhold i relation til koncernens håndtering af private brugerdata.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Det er en række emails, som Facebook er stødt på i forbindelse med svar til de amerikanske konkurrencemyndigheder i Federal Trade Commission (FTC), som ifølge avisen "kaster tvivl" over stifterens interesse for brugernes privatliv.

De interne mails vurderes som skadelige for Facebook i den igangværende undersøgelse, og de skulle være en af årsagerne til, at koncernen søger at indgå et forlig og dermed hurtigere få afsluttet sagen, forklarer en af kilderne.

Tilbage i 2012 accepterede Facebook et samtykkedekret fra FTC med det formål at sikre brugernes privatliv og rettigheder, men det sociale medie skal ifølge de omtalte korrespondancer altså ikke have rettet ind efter dekretets vilkår.

FTC's undersøgelse af Facebook startede for mere end et år siden på baggrund af skandalen omkring Cambridge Analytica, som arbejdede for præsident Donald Trumps valgkampagne, og som fik adgang til millioner af Facebook-brugeres data uden deres samtykke.

Facebook hensatte i april i forbindelse med sit regnskab for første kvartal 5 mia. dollar til forligsbetaling og juridiske omkostninger, selv om der endnu ikke var indgået en aftale med FTC derom.

Hos Facebook afviser man dog, at Zuckerberg skulle have grund til dårlig samvittighed.

"Facebook og dets ledelse, inklusiv Mark, stræber altid efter at overholde loven, og på intet tidspunkt har Mark eller andre medarbejdere i Facebook bevidst overtrådt selskabets forpligtelser i henhold til samtykkedekretet fra FTC," udtaler en talsmand for Facebook til The Wall Street Journal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs