MediaWatch

Chefredaktør kalder Kjærsgaard-kommentar for "en ren Trump"

Folketingets formand får kritik på Twitter, efter hun kom med en negativ kommentar til pressen i en tale til Dansk Folkeparti på valgaftenen søndag.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En negativ kommentar til pressen fra Folketingets formand Pia Kjærsgaard på valgaftenen søndag har affødt flere reaktioner fra mediefolk på Twitter, skriver Politiken.

Reaktionerne kom efter Pia Kjærsgaard havde sendt en stikpille til medierne i sin tale ved Dansk Folkepartis valgfest på Christiansborg søndag aften, efter det stod klart, at partiet havde kurs mod en vælgerlussing ved Europaparlamentsvalget.

"Jeg kender jer pressefolk. I vil stå med spydige smil, når Kristian Thulesen Dahl (DF’s formand red.) kommer. I burde være meget mere saglige. Men I er velkommen uanset hvad. Vi er venlige mennesker," sagde Pia Kjærsgaard.

Ordene fik Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, til at taster på Twitter og mene, at Pia Kjærsgaard var i gang med en "ren Trump".

DJ-formand på banen

Jakob Nielsen var ikke alene om at samle kommentaren op og reagere. Også Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, svarede på Twitter, hvor han bemærkede, at journalister "er venlige mennesker".

Dansk Folkeparti mistede ved søndagens valg til Europa-Parlamentet tre ud af fire pladser. Venstre blev det største parti med fire pladser, efterfulgt af Socialdemokratiet med tre pladser. Både SF og Radikale fik to pladser hver. Det lykkedes til gengæld ikke Liberal Alliance og partiets spidskandidat, kulturminister Mette Bock, at erobre en plads. Se det endelige valgresultat herunder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs