MediaWatch

Ny britisk lov vil straffe sociale medier for spredning af terrorindhold

Storbritanniens regering vil med et nyt lovforslag slå hårdere ned på techplatforme, der ikke tilstrækkeligt hurtigt fjerner ulovligt indhold, der f.eks. opfordrer til terror.

Foto: Eric Baradat/AFP/Scanpix Ritzau

Techkoncerner som Facebook, Instagram og Twitter risikerer fremover "betydelige" bøder eller forbud i Storbritannien, hvis de ikke sætter tilstrækkeligt hurtigt ind over for ulovligt indhold, der opfordrer til terror og seksuelt misbrug af børn. Det sker med et nyt lovforslag, skriver Bloomberg.

Selskabernes topledelse vil også kunne holdes personligt ansvarlige, hvis det ulovlige indhold ikke bliver fjernet inden for en kort tidsramme. Bødeniveauet skal fastlægges i løbet af en 12 ugers høring efter præsentationen af lovforslaget mandag, der også adresserer spredning af falske ​​nyheder, skriver Bloomberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs