MediaWatch

Ny britisk lov vil straffe sociale medier for spredning af terrorindhold

Storbritanniens regering vil med et nyt lovforslag slå hårdere ned på techplatforme, der ikke tilstrækkeligt hurtigt fjerner ulovligt indhold, der f.eks. opfordrer til terror.

Foto: Eric Baradat/AFP/Scanpix Ritzau

Techkoncerner som Facebook, Instagram og Twitter risikerer fremover "betydelige" bøder eller forbud i Storbritannien, hvis de ikke sætter tilstrækkeligt hurtigt ind over for ulovligt indhold, der opfordrer til terror og seksuelt misbrug af børn. Det sker med et nyt lovforslag, skriver Bloomberg.

Selskabernes topledelse vil også kunne holdes personligt ansvarlige, hvis det ulovlige indhold ikke bliver fjernet inden for en kort tidsramme. Bødeniveauet skal fastlægges i løbet af en 12 ugers høring efter præsentationen af lovforslaget mandag, der også adresserer spredning af falske ​​nyheder, skriver Bloomberg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs