MediaWatch

Facebook samarbejder med Amazon om beskyttelse af brugerdata

Det er imod Facebooks politikker at der ligger Facebook-oplysninger i offentlige databaser, siger Facebook, efter der er fundet store mængder Facebook-data på Amazons cloud-servere.

Mark Zuckerberg, stifter og frontfigur i Facebook, har fået en ny datalækage at se til. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Facebook er endnu en gang havnet i modvind i forbindelse med brugernes personlige data. Denne gang er det via Amazons cloud-servere, at flere millioner Facebook-data er blevet fundet.

Ifølge flere medier er det et mexicansk digitalt mediefirma ved navn Cultura Colectiva, der har efterladt mere end 540 mio. optegnelser - herunder kommentarer, likes, reaktioner, kontonavne med mere på Amazon uden adgangskode, så alle kan få adgang til dataene.

"Facebooks politikker forbyder opbevaring af Facebook-oplysninger i en offentlig database. Så snart vi var opmærksomme på problemet, arbejdede vi sammen med Amazon for at fjerne databaserne. Vi arbejder sammen med vores udviklere for at beskytte folks data," lyder det i en kommentar fra Facebook.

Facebook var sidste år i kraftig modvind på grund af sagen med Cambridge Analytica, der uretmæssigt fik adgang til 87 mio. brugeres data.

De data blev brugt til at hjælpe USA's præsident, Donald Trump, i valgkampen til præsidentvalget.

Sagen har ført til høringer mange steder i verden og startet spekulation om strammere regulering af Facebook.

Nyheden onsdag fik Facebook-aktien til at falde, så den gik fra en pæn fremgang i et i øvrigt også positivt marked til at slutte dagen 0,4 pct. lavere i 173,54 dollar. I formarkedet torsdag falder aktien med 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Facebook-brugerdata fundet på Amazons cloudservere

Institut: Sociale medier skal stilles til ansvar for brugernes adfærd

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere