MediaWatch

Chefredaktør udnævner A4medier til nyt hovedmedie efter Avisen.dk

Fagbevægelsens medieaktiviteter bliver fremover koncentreret om A4medier.dk, som netop er blevet relanceret. Det siger chefredaktør efter selskabet har mistet navnet Avisen.dk, som Freeway vil videreføre.

Foto: PR

Det nye hovedbrand for A-Pressens medietilbud bliver A4 Medier, skriver Netavisen Pio Pio.

Efter 10 år har fagbevægelsen, der ejer A-Pressen, kvittet partnerskabet med online-virksomheden Freeway om nyhedssitet Avisen.dk, som A-Pressen har investeret millioner i at opbygge. Avisen.dk's navn og domæne følger med Freeway, der vil føre det videre, men A-pressen overtager redaktionen bag, der nu skal videreføre den journastiske dækning af arbejdsliv under et nyt navn.

"Vi drosler ikke ned, men vi lægger om. Det er vigtigt at få understreget. Vi fortsætter under navnet A4 Medier. Vores nye hoved-site er fra i dag a4medier.dk. Vi fortsætter driften af Avisen.dk måneden ud. Men ellers bliver det på a4meider.dk tingene kommer til at ske," siger chefredaktør for Avisen.dk og A4 Medier, Nicolai Kampmann, til Netavisen Pio.

Det nye hovedmedier A4 Medier blev præsenteret torsdag  og er en gentænkning og relacering af Ugebrevet A4. Ud over at blive centrum for den journalistiske dækning skal A4 Medier også sørge for ny forretning, der bygger på brugerbetaling på nicheportaler - i stil med Altinget. Den første portal bliver A4 Arbejdsmiljø, der følges op af A4 Arbejdsliv, fremgår det.

I et interview til MediaWatch i forbindelse med relanceringen, sagde Nicolai Kampmann, at omlægningen også kommer til at kræve en kulturændring.

"For os er det et nyt territorium. Jeg synes, det er et logisk territorium. Men hvis du på daglig basis ikke har skullet levere i forhold til, at abonnenter skal betale, så er det også en kulturforandring, vi skal i gang med her på redaktionen. Kadencen på Ugebrevet A4 har været for lav hidtil. Der skal flere historier ud fremover," sagde Nicolai Kampmann til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs