MediaWatch

Facebook vender på en tallerken i censur af vinderbillede fra Politiken

Efter først at have krævet et vinderbillede fra Årets Pressefoto fjernet, fordi det viste en gruppe afklædte drenge i gang med at spille fodbold i en flygtningelejr, sadler Facebook nu om og tillader billedet.

Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Politiken får alligevel grønt lys til at bringe et foto, der fredag indbragte en af avisens fotografer en pris for bedste udlandsreportage, på Facebook. Det skriver avisen.

Vinderbilledet viser en gruppe rohingyadrenge, der er i fuld gang med at spille fodbold i en flygtninglejr i Myanmar, men fordi de er afklædte, krævede Facebook tirsdag, at Politiken fjernede det.

Det har mødt kritik fra avisen og Pressefotografforbundet, og argumenterne har fundet grobund hos Facebook, oplyser det sociale medies nordiske kommunikationschef, Peter Münster.

"Vi letter ikke på reglerne om nøgenhed eller seksualisering af børn, men vi anerkender, at dette ikke bare er et billede af nogle nøgne børn, som spiller fodbold. Det har en nyhedsværdi og en samfundsmæssig interesse," siger Peter Münster til Politiken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere