MediaWatch

Advokat ønsker live-blogging fra retssalen afskaffet

Det kan påvirke vidner, når medier live-blogger fra retslokalerne, mener advokat, som vil have den praksis afskaffet. Højesteret skal tage stilling til spørgsmålet.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det bør være forbudt at live-blogge fra retssale. Det mener advokat Martin Andersen fra Storm Thygesen Advokatfirma, som har anmodet retten om nedsætte et forbud, fordi han mener, det kan påvirke vidners forklaring. Det skriver fagbladet Journalisten.

Advokatens anmodning kommer i forbindelse med en sag om hjemmerøverier ved Retten i Nykøbing Falster, hvorfra TV 2 Øst har live-blogget om sagen. Retten i Nykøbing Falster afslog at imødekomme advokatens anmodning, og det samme gjorde Østre Landsret, men Procesbevillingsnævnet har nu vurderet, at sagen kan gå videre til Højesteret.

Martin Andersen mener, at Retsplejelovens paragraf 182 overtrædes, når der live-bloggens fra retslokaler.

"Det er fuldstændig detaljerede beskrivelser minut fra minut, der er så nøje gengivet, at vi lige så godt kunne lukke alle vidner ind i lokalet og lytte til hinanden," siger han til Journalisten.

Chefredaktør hos TV 2 Øst, Jesper Friis, forstår ikke kritikken. Han mener, at live-blogging er "et helt almindeligt redskab til at imødekomme offentlighedens interesse i en opsigtsvækkende sag".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere