MediaWatch

Facebook tilbød udviklere adgang til brugerdata

Ifølge dokumenter, som det britiske parlament har offentliggjort, har Facebook givet adgang til data efter at have skærpet datadelingspolitik i 2015.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

Britiske parlamentsmedlemmer anklager Facebook for at have indgået hemmelige aftaler om at give visse udviklere adgang til brugerdata.

Det viser interne e-mails, der kortlægger et mønster, som er i strid med privatlivets fred og risikoen for datalækager.

Det skriver Financial Times.

Facebook har underskrevet aftaler, som har givet privilegeret adgang til visse udviklere, selv om selskabet i 2015 skærpede sin datadelingspolitik.

Den britiske komité for kultur, digitalisering, medier og sport har offentliggjort private samtaler mellem Facebooks topledere, som komitéen modtog fra en udvikler, der er ved at sagsøge Facebook i Californien.

"Samtalerne giver grund til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan Facebook behandler brugerdata, selskabets politik omkring samarbejde med entreprenører, og hvordan selskabet bruger sin ledende position på det sociale netværksmarked," siger Damian Collins, der er formand for komitéen, til Financial Times.

Facebook holder fast i, at selskabet ikke sælger brugerdata, men i samtalerne kan det ses, at Facebook har overvejet forskellige måder, hvorpå det sociale medie kan indkræve penge fra udviklere for at kunne tilgå data.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs