Redaktører forlader Børsen for at stifte fodboldmedie

De to virksomhedsredaktører, der forlader Børsen, fortsætter deres journalistiske løbebane sammen og vil i det nye år sende nyt engelsksproget medie med kapitalforvaltere i ejerkredsen på markedet.
Kasper Kronenberg står sammen med Mads Meisner bag det kommende medie Off The Pitch, der vil beskæftige sig med bl.a. økonomi, ledelse og strategi i fodboldbranchen. | Foto: PR/TV 2
Kasper Kronenberg står sammen med Mads Meisner bag det kommende medie Off The Pitch, der vil beskæftige sig med bl.a. økonomi, ledelse og strategi i fodboldbranchen. | Foto: PR/TV 2

Kasper Kronenberg og Mads Meisner forlader deres poster som virksomhedsredaktører på Børsen, men sætter samtidig et nyt journalistisk parløb i gang. De to er nemlig hovedkræfterne bag et kommende digitalt og internationalt fodboldmedie.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister, CVR, er de to snart forhenværende Børsen-redaktører direktører for selskabet Off The Pitch ApS. Kasper Kronenberg og Mads Meisner ejer samtidig hovedparten af selskabet gennem et fælles holdingselskab. Den resterende del af Off The Pitch er ejet af selskaber med Søren Rump og Morten Bugge, der står bag kapitalforvaltningsvirksomheden Global Evolution, i spidsen. De to ejer hver især mellem 20-25 pct. af Off The Pitch, fremgår det af CVR-registeret.

Off The Pitch bliver abonnementsfinansieret, og planen er at gå i luften i andet kvartal 2019, fortæller Kasper Kronenberg til MediaWatch.

"Mads og jeg har lavet erhvervsjournalistik i 25-30 år, og det bliver vi ved med at gøre. Som navnet Off The Pitch antyder, så handler det om dét, der foregår uden for banen. Vi vil lave et medie, der dækker fodboldindustrien økonomisk. Det vil sige, at vi vil beskæftige os med økonomi, strategi, ledelse og ejerskab. Det bliver et digitalt medie, det bliver til en udenlandsk målgruppe, og det bliver på engelsk," siger Kasper Kronenberg.

Har fundet konceptet

Selskabet Off The Pitch blev ifølge CVR-registeret stiftet 9. november, mens Kasper Kronenberg og Mads Meisners holdingselskab så dagen lys midt i oktober.

Kasper Kronenberg ønsker her og nu ikke at løfte alt for meget af sløret for, hvem det kommende medie vil henvende sig til.

"Vi går lidt stille med, hvor vi går i land henne. Man kan angribe markedet på alle mulige måder med alle mulige snitflader. Man kan dække dansk fodbold, europæisk fodbold, global fodbold, og det kan målrettes alle mulige målgrupper. Der er mange snitflader. Vi har en snitflade og et, synes vi selv, ret klart koncept, men det vil vi gerne holde for os selv indtil videre," siger han.

Han fortæller videre, at han selv og Mads Meisner ud over ejerskabet og direktørposterne hos Off The Pitch også bliver væsentlige bidragydere til mediets journalistiske output.

"Vi skal have flere med om bord, men vi skal selv i høj grad lave journalistik. I startups kan du ikke sidde og lege fin direktør og have fokus udelukkende på strategi. Der skal lægges nogle timer i at lave journalistik, og det bliver Mads og jeg i høj grad en del af. Vi skal have nogle studentermedhjælpere og nogle journalister med på holdet, og så skal vi have nogle til at sælge vores produkt," siger Kasper Kronenberg.

Kasper Kronenberg og Mads Meisner har arbejdet for Børsen siden hhv. 2017 og 2013 og forlader deres poster ved udgangen af måneden. Deres stillinger slås i første omgang op internt, meddelte Børsens nyhedsdirektør, Nikolaj Sommer, onsdag.

To redaktører forlader Børsen

Ledende nyhedschef forlader Børsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også