MediaWatch

"Det er aldrig en festdag, når #dkpol i detaljer vil blande sig i nyhedsformidlingen i public service"

En ny public service-aftale er på plads, og DR har meldt besparelser ud. Det koster både kanallukninger og op mod 400 stillinger. "I er ofre for kynisk symbolpolitik," lyder en ud af mange reaktioner på Twitter oven på meldingerne, mens bla. Ekstra Bladets chefredaktør kritiserer politikerne for at blande sig for meget.

Foto: /ritzau scanpix/Rasmus Flindt Pedersen/Arkiv

DR får frem mod 2023 beskåret sin økonomi med 20 pct. Det har fået selskabet til i dag at udmelde en spareplan, der rækker frem til 2021, og som koster mellem 375-400 stillinger - herunder 25 chefstillinger og to direktørposter - for at spare godt 420 mio. kr. årligt.

På indholdsfronten byder fremtiden på et farvel til DR K samt DR Ultra og DR3. De to sidstnævnte tv-kanaler har DR selv tidligere varslet, at public service-huset vil lukke. På radioområdet skæres der også i antallet af kanaler. Fra 2020 vil DR have fem radiokanaler mod de nuværende otte. Således siger DR farvel til P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs