MediaWatch

Tyskland vil stække internetgiganters magt

Står det til den tyske regering, skal konkurrencemyndighederne have flere muskler til at gribe ind over for dominerende techselskaber.

Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Den tyske regering vil gøre det lettere at forhindre, at store internetgiganter som Facebook og Google bliver monopoler.

Ifølge Berlingske Business lægger regeringen i et udspil op til at udvide de lokale konkurrencemyndigheders magt, så de kan blokere for, at store selskaber overtager små konkurrenter.

"Vi må finde den rigtige balance mellem vækstmulighederne for tyske og europæiske platforme og at kunne forhindre misbrug af markedskraften," siger økonomiminister Peter Altmaier ifølge Berlingske Business.

Han fremhæver, at der skal sættes ind mod eksklusivaftaler - hvor en teknologisk platform stiller som krav, at virksomheder, der vil benytte den, ikke må arbejde sammen med konkurrerende platforme - og at dominerende virksomheder skal tvinges til at dele data med dem, der bidrager med dataen.

Derudover har den tyske regering også bekræftet, at den fortsat arbejder på at få internetgiganterne til at betale mere i skat, skriver Berlingske Business.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs