MediaWatch

Undersøgelse: Kun én ud af fire briter stoler på nyheder fra sociale medier

Tre fjerdedele af de adspurgte i en ny britisk undersøgelse stoler ikke på nyheder og information, som de får via sociale medier såsom Twitter og Facebook.

/ritzau/AP/Matt Rourke
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Selvom de fleste i dag er vant til at få nyheder serveret på de sociale medier, er det tilsyneladende ikke ensbetydende med, at de stoler på den information, de får. Det skriver The Guardian på baggrund af en ny undersøgelse, The Edelman Trust Barometer.

Kun 24 pct. af briterne stoler ifølge undersøgelsen på Twitter, Facebook og Instagram, når de leder efter information og nyheder.

Samtidig viser undersøgelsen, at 53 pct. af de adspurgte er bekymrede for at blive udsat for fake news på sociale medier, og at 42 pct. udelukkende skimmer overskrifter på de sociale medier uden at klikke sig videre ind på historien. Flere end 6 ud af 10 briter er desuden bekymrede for, at sociale medieselskaber ikke er lovmæssigt reguleret godt nok.

Ifølge Amy Orben, professor og social medie-psykolog ved Oxford Universitet, skyldes de nedslående målinger, at der i 2017 har været et øget fokus på fake news og sociale medier, hvor flere undersøgelser har medført negativ omtale medieplatformene.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere