MediaWatch

Advokatforening klager over forlag

Karnov Group udnytter sin markedsposition til at skrue priserne i vejret, lyder anklagen fra Danske Advokater. Forlaget afviser kritikken.

Colourbox
Foto: Colourbox

Brancheforeningen Danske Advokat har i sommer indgivet en klage Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over forlaget Karnov Group. Det skriver Berlingske Business.

Karnov er specialiseret i bøger og andre publikationer til blandt andet advokatstanden og har en stærk position på det marked. Og den position mener Danske Advokater, at Karnov benytter til at skrue priserne i vejret.

"Karnov er tæt på at være et de facto-monopol, særligt når det gælder Ugeskrift for Retsvæsen. Og det er nok også det, der afspejler deres prissætning. I et konkurrencepræget marked vil man typisk ikke kunne se den slags prisstigninger, uden at kunderne løb skrigende over til konkurrenten, men her er der stort set ikke andre at gå til," siger Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater, til Berlingske Business.

Karnov afviser imidlertid, at der er noget at komme efter.

"Vi afventer Konkurrencestyrelsens stillingtagen til, om den overhovedet vil undersøge sagen yderligere, men vi mener grundlæggende ikke, at der er belæg for de påstande, Danske Advokater rejser mod os. Vi har på ingen måde en monopollignende status på markedet, og vi misbruger på ingen måde de styrker, vi har, som blandt andet er at give vores kunder adgang til viden på en professionel, troværdig og effektiv måde," siger Flemming Breinholt, adm. direktør i Karnov Group til Berlingske Business.

Ifølge Karnovs seneste årsregnskab var omsætningen i 2015 244 mio. kr. Det er en stigning på 26,7 pct. siden 2011. Overskuddet har de seneste fem år ligget mellem 45 og 57 mio. kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere