MediaWatch

EU-kritisk magasin lukker efter 40 års bladsalg

Blandt andet færre abonnenter er skyld i, at det EU-kritiske magasin Notat ikke længere udkommer på skrift.

Foto: Markus Schreiber/AP/Polfoto/Arkiv

Det EU-kritiske månedsmagasin Notat udkommer efter juni ikke længere på skrift efter mere end 40 år på markedet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra magasinet, som nu skifter spor. Udgiveren vil i stedet fokusere på at samle borgere til debatmøder og konferencer samt udbrede kendskabet til disse.

"Et lille trykt medie er ikke nok til at finde på løsninger på de store problemer i EU," siger ansvarshavende redaktør Rasmus Nørlem Sørensen.

Tiden og abonnementstallet gør det trykte magasin til et for stort arbejde og for stor en udgift, i forhold til hvad der kommer ud af det.

Notat er et magasin om EU, der siden 1973 er udkommet som enten ugeavis, 14-dages-avis, som dagblad eller som senest et månedsmagasin.

Flere personligheder har bidraget til eller redigeret bladet gennem tiderne såsom forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich, EU-parlamentsmedlem for først Folkebevægelsen mod EF og siden Junibevægelsen Jens Peter Bonde og EU-korrespondent for DR Ole Ryborg.

Op til folkeafstemninger har bladet haft sine største oplag, men fra midt i juni udkommer bladet for sidste gang på tryk.

Det vil i stedet fortsætte med at informere i nyhedsbreve, som netavis og i bogform.

Magasinet er siden 2010 blevet udgivet af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvis formål er at fremme debatten om EU.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs