MediaWatch

Få genrer dominerer det digitale bogmarked

Nogle genrer klarer sig godt digitalt, mens danskerne fortsat fortrækker fysiske eksemplarer af eksempelvis biografier.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/arkiv

Den digitale andel af omsætningen hos danske forlag går fremad, og det skyldes, at særligt nogle genrer har læserenes interesse. Det skriver Politiken.

Det gælder ifølge avisen skønlitterære bøger i kategorier som krimier, spændingsbøger, kærlighedsromaner og erotik.

"De digitale bøger kan noget inden for bestemt genrer, men vi kan se, at der stadig er bøger, som mange gerne vil have i fysisk form, så de kan stå hjemme i reolen. Det er den klassiske skønlitteratur og biografierne. Det er bestemt ikke et usundt tegn, at det digitale marked ikke eksploderer, så længe vi stadig har et velfungerende bogmarked helt generelt," siger Jakob Harden, digital manager hos Politikens Forlag, til Politiken.

Lars Boesgaard, adm. direktør hos Lindhardt & Ringhof, udpeger også krimier, spændingsbøger, kærlighedsromaner og erotik som genrerne med mest vind i sejlene på den digitale front.

Af Danske Forlags årsstatistik fremgik det, at den digitale andel af omsætningen hos danske forlag i 2015 var på 18 pct. Det var en fremgang fra 2014, hvor 14,3 pct. af omsætningen kom fra digitalt salg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs