MediaWatch

DJ: Egmont-udlicitering er statsstøttet indhug i danske mediejobs

Det vækker kritik, at det vietnamesiske firma, som Egmont har outsourcet layout-opgaver til, har modtaget millioner i dansk statsstøtte.

Foto: Holger Bundgaard/Polfoto/Arkiv

Minh Graphic, som Egmont Publishing har outsourcet dele af layout-arbejdet til, har frem til 2010 fået 3,5 mio. kr. i statstøtte via Udenrigsministeriet, skriver Journalisten.

Støtten har Minh Graphic fået fra både Danida og den statsejede fond Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU). Ifølge Dansk Journalistforbund er det kritisabelt, fordi Egmont Publishings beslutning om at outsource koster 13 ansatte jobbet.

"Det er simpelthen statsstøttet nedlæggelse af danske arbejdspladser," siger næstformand i Dansk Journalistforbund, Tine Johansen, til Journalisten.

Adm. direktør i Buchs og medstifter af Minh Graphic Henrik Olesen afviser, at det er problematisk, at Minh Graphic i dag satser på det danske marked.

"Hvis vi ikke tilbød det, så ville kunderne selv gå til et lavtlønsland og finde en anden leverandør. Ved at støtte os har Danida sikret, at vi beholdt alle vores danske stillinger i huset og skabte stillinger i Vietnam. Det er bare andre opgaver, de danske medarbejdere løser i dag. De mere rutineprægede opgaver løses i Vietnam, og de mere kreative, som kræver mere dialog, løses i Danmark," siger Henrik Olesen til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs