MediaWatch

Pearson gør klar til salg af The Economist

Rigmandsfamilier går sammen om bud på 400 mio. pund for aktiemajoriteten i Pearsons The Economist, skriver Financial Times.

Pearson planlægger at sælge sine 50 pct. af aktierne i The Economist Group allerede i denne uge. Det skriver the Financial Times.

Meldingerne kommer få uger efter, at Pearson solgte the Financial Times til de japanske mediekoncern Nikkei. Køberne ser ud til at blive et fælleskøb af selskaberne bag to rigmandsfamilier, De Rotschild og Agnelli. Det samlede bud lyder på 400 mio. pund. De Rotschild-familien ejer allerede 21 pct. af aktierne i The Economist Group, mens Agnelli-familien selskabet Exor ejer 4,7 pct af aktierne.

Pearsons salg er betinget af, at The Economist Groups fire trustees godkender salget. Dette er en foranstaltning, der skal sikre The Economists redaktionelle uafhængighed.

Pearsons 50 pct. giver ret til at udpege seks ud af 13 pladser i bestyrelsen i The Economist Group. Både De Rotchild og Agnelli er i forvejen repræsenteret i bestyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs