MediaWatch

Her er vinderne af årets Anders Bording-priser

Årets Anders Bording-priser er i dag blevet uddelt. Det skete på Københavns Rådhus, hvor én journalist og to medier blev hædret.

Anders Bording-priserne blev i dag uddelt for 50. gang

For 50. gang blev Anders Bording-priserne i dag uddelt. I journalistkategorien vandt Maria Rørbæk fra Socialpædagogen.

Hun modtog prisen for en artikelserie om magt mod anbragte børn. I begrundelsen fortæller juryen bag prisen, at Maria Rørbæk får prisen "for en gennemarbejdet og modig artikelserie om et kontroversielt emne af høj relevans for målgruppen”.

I mediekategorien var der hæder til Folk & Kirke, som er et magasin udgivet af Helsingør Stift. Her lyder begrundelsen på "et smukt, læseværdigt, fordomsfrit og reflekteret magasin med en velgennemtænkt distribution rettet mod målgrupper, der ikke færdes i kirkerne".

Den tredje og sidste pris blev uddelt i den visuelle kategori, og den tilfaldt magasinet Scenario, der ifølge juryen "viser mod og originalitet i det stilmæssige udtryk, og som tør gå all in og egne veje”.

I komiteen bag prisen sidder Kristian Lund, Bo Mikael, Jens Otto Kjær Hansen og Palle Smed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs