MediaWatch

Bonnier i stor sparerunde: Lukker magasinet M!

Opdateret. Bonnier har til formiddag gennemført en sparerunde. 19 ansatte er opsagt, og magasinet M! nedlægges på print. Regeringens nye momslov gav dødsstødet, siger viceadm. direktør.

Magasinkoncernen Bonnier Publications tager nu konsekvensen af den nye momslov, som regeringen vedtog i marts.

Koncernen, der bl.a. udgiver Bo Bedre og Illustreret Videnskab samt Woman og Costume i søsterhuset Benjamin, har tidligere advaret om, at loven ville koste stillinger, og det bliver en realitet nu.

Ledelsen har til formiddag opsagt 19 ansatte i Bonnier og Benjamin Medier, siger viceadm. direktør i Bonnier Publications, Jens Henneberg.

"Vi har sagt syv medarbejdere op på Benjamin til formiddag, og vi har sagt 12 medarbejdere op hos Bonnier," siger Jens Henneberg, der uddyber, at stillingerne er fordelt på journalister, layoutere og administrativt personale.

”Vi har sagt i lovgivningsforløbet over for Benny Engelbrecht (S) og andre politikere, at det her ville koste arbejdspladser. Det har vi desværre nu dokumenteret, at det var ikke sagt på skrømt.”

Lukker drengerøvsblad

Derudover har Bonnier besluttet at trække stikket på printudgaven af drengerøvenes blad, M!

"Vi lukker M!. Sidste udgave kommer i juni måned, herefter bliver det et rent digitalt produkt," siger Jens Henneberg.

" M! har ikke været så stort et produkt for os, som det var på højdepunktet af sin levetid for 10-15 år siden, men den her momslov blev dødsstødet. Ellers kunne det have fortsat i printudgave et stykke tid endnu," siger Jens Henneberg.

Bonnier har tidligere sagt, at magasinerne National Geograpic og Digitalt Foto også kunne være i farezonen, men de klarer skærene, forklarer han.

"Der har vi kunnet finde nogle besparelser, der har kunnet gøre, at vi kan drive dem videre," siger Jens Henneberg.

Omdiskuteret lov

Et flertal i Folketinget vedtog i marts skatteminister Benny Engelbrechts (S) omstridte lovforslag om importmoms på dansksprogede magasiner trykt uden for EU.

Med loven pålægges 25 pct. moms på alle dansksprogede magasiner trykt i udlandet. Loven træder i kraft 1. juli og regeringen ønsker med loven at lukke et hul i momslovgivningen, som hidtil har gjort det billigere for danske udgivere at få trykt magasiner i udlandet.

Hidtil har magasiner importeret fra udlandet været fritaget for moms, men med den seneste lovændring gælder det ikke længere dansksprogede udgivelser.

Lovforslaget har været genstand for stor diskussion med trykkerierne og en række magasinudgivere på hver deres side. Fortalere som Grafisk Arbejdsgiverforening har som regeringen argumenteret for, at loven lukker et hul, der har betydet, at trykkerier i f.eks. Norge eller Schweiz har kunnet udkonkurrere danske trykkerier, fordi magasinhusene ved at få trykt og leveret fra udlandet har kunnet spare moms.

Opdateret kl. 13:30.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs