MediaWatch

Kurt Westergaard støtter Hebdo med tegning

En tegning fra 2009 bliver trykt i en særudgave og solgt via tegnerens faste galleri i Skanderborg.

Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Den danske bladtegner Kurt Westergaard, der satte stregerne på papiret til den mest kendte af Jyllands-Postens såkaldte Muhammed-tegninger - manden med en bombe i sin turban - støtter det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Det sker via hans faste galleri, Galleri Draupner i Skanderborg, hvor den nu 79-årige Kurt Westergaard har valgt at genoptrykke en specialudgave af tegningen Free Speech fra 2009, oplyser TV 2 Østjylland og Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kurt Westergaard dedikerer tegningen til Je Suis Charlie.

"Jeg gør det, som en gestus for kollegerne på Charlie Hebdo," siger Kurt Westergaard til TV2 Østjylland.

Tegningen Free Speech blev oprindelig skabt til Kurt Westergaards fond - The Westergaard Foundation - til fordel for kunstnere, som er ramt på ytringsfriheden.

Specialudgaven har samme formål, da alt overskud går til det franske satiriske magasin.

"Vi vil gerne sende et signal om, at vi bakker op om satirikernes ret til at ytre sig," siger Erik Guldager, der ejer Galleri Draupner i Skanderborg.

Guldager understreger, at oplaget af tegningen er ubegrænset - ligesom ytringsfriheden.

Specialudgaven af Free Speech kan købes for 50 euro via Galleri Draupners hjemmeside.

 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs