MediaWatch

Aller fyrer regnskabschef efter Se og Hør-skandale

To ledere og en journalist er fyret som konsekvens af Se og Hør-sagen. Tre andre får skriftlige advarsler.

Bladkoncernen Aller har fredag fremlagt hovedkonklusionerne af en intern advokatundersøgelse, og som konsekvens har medievirksomheden fyret tre ansatte, som har været involveret i Se og Hørs ulovlige og omfattende overvågning af kendte og kongelige.

Det drejer sig om en redaktionschef, en regnskabschef og en journalist. Derudover har to ledere og en medarbejder fået skriftlige advarsler.

Topchef i Aller-koncernen Pål Thore Krosby siger i en pressemeddelelse, at han er chokeret over omfanget af og kendskabet til den ulovlige systematiske overvågning, som undersøgelsen viser, der har været anvendt på Se og Hør. Han understreger, at direktionen og bestyrelsen i Aller Media A/S ikke har været informeret om den såkaldte ulovlige tys-tys-kilde.

Rapporten dokumenterer både ulovligheder, regnskabsrod, mulige "skatteproblemer" og svigt på flere niveauer, oplyser topchefen.

Bladet har i en periode på knap tre år fra efteråret 2008 til og med marts 2011 brugt ulovligt tilvejebragte oplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde. Ifølge rapporten har kilden fået 10.000 kroner om måneden i perioden.

"Vi har identificeret transaktioner i Se og Hørs bogholderi for et samlet beløb på cirka 310.000 kroner, der antageligt kan henføres til honorering af den såkaldte tys-tys-kilde, skriver advokat Henrik Stagetorn i redegørelsen. Pengene er dog aldrig opgivet til Skat," fremgår det.

Udbetalingerne har været i strid med Allers regler, hedder det videre i redegørelsen, og det har været mulige med assistance fra en regnskabschef og skiftende chefredaktører.

Ugebladskoncernens øverste ledelse går imidlertid fri i undersøgelsen, som er iværksat parallelt med politiets efterforskning. Bladhuset har besluttet at mørklægge rapporten, siger Pål Thore Krosby.

Det sker ifølge topchefen af konkurrencehensyn og for at beskytte medarbejderne.

Politiet får heller ikke undersøgelsen, med mindre landsretten eller en højere instans tvinger Aller til det.

Advokat Henrik Stagetorn og revisionsfirmaet PwC har lavet undersøgelsen af Se og Hørs arbejdsmetoder på Allers bestilling.

Udgiverdirektør i Aller og tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør, Per Ingdal, trak sig i sidste uge efter skandalen, hvor syv personer foreløbig er sigtet, heriblandt de tidligere chefredaktører på Se og Hør Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs