Se og Hør-chef afviser kendskab til overvågning

Chefredaktør tager afstand fra påstanden om, at ugebladet tidligere skulle have købt kreditkortoplysninger om kendte, som BT skriver i dag. V kræver sagen undersøgt.

BT's historie om, at Se og Hør angiveligt skulle have overvåget en række kendtes kreditkort-træk for at kunne skrive om deres færden, får chefredaktør Niels Pinborg til at afvise kendskab til den type arbejdsmetoder på bladet.

"Men omkring BT's historie i dag kan jeg forsikre, at jeg ikke er vidende om, at Se og Hør systematisk har overvåget kendte og kongelige personer. Det er ikke arbejdsmetoder, som jeg kan stå inde for, og det er ikke arbejdsmetoder, som kommer til at finde anvendelse under min ledelse af Se og Hør," siger Niels Pinborg i en pressemeddelelse.

”Se og Hør har et ønske om at have et godt forhold til kendte danskere, selvom bladet ikke kun skriver positive historier om de kendte. Hvis BT's påstande om at journalister på bladet engang i fortiden skulle have foretaget systematisk overvågning af kendte, har et gran af sandhed over sig, så er det en overraskelse for mig, og det tager jeg skarpt afstand fra," lyder det i meddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen om Se og Hør selv vil gøre en indsats for at undersøge, om der er hold i nogle af de påstande, der angiveligt kommer frem i romanen 'Livet, det forbandede', der udkommer i morgen.

Romanen er skrevet af Ken B. Rasmussen, der er tidligere journalist på Se og Hør. Selvom bogen er fiktion, passer nogle af de eksempler, den giver på bladets arbejdsmetoder, ifølge BT imidlertid på virkelige begivenheder.

Sagen har fået Venstres medlem af Folketingets Retsudvalg Preben Bang Henriksen, til at kræve, at justitsminister Karen Hækkerup (S) indleder en undersøgelse af sagen.

I Dansk Journalistforbund opfordrer formand Mogens Blicher Bjerregaard Aller-koncernen, der udgiver Se og Hør, til at melde klart ud om koncernens presseetiske linje.

"Hvis det er rigtigt, at Se og Hør via ulovlige informationer fra Nets (tidligere PBS, red.) har overvåget kendte danskere, som beskrevet af BT, er der tale om en alvorlig overtrædelse af den journalistiske etik. Det har stor skadevirkning på journalistikken og den journalistiske integritet. Jeg må derfor på det kraftigste opfordre Se og Hør til at tage utvetydig kraftig afstand fra den handlemåde. Herudover må Aller-koncernen tage ansvar og gøre det fuldstændig klart, at koncernen følger de etiske spilleregler," siger Mogens Blicher Bjerregaard i en udtalelse på forbundets hjemmeside.

MediaWatch har bedt ledelsen i Aller Media om en kommentar til påstandene i dagens BT-dækning, men udgiverdirektør Per Ingdal henviser til, at sagen vedrører Se og Hør og derfor ligger hos Niels Pinborg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også