MediaWatch

Aller lancerer nyt håndarbejdsmagasin

Printmagasinet 'Maries idéer' er Allers første rigtige håndarbejdsmagasin og skal udkomme fire gange årligt. 

På mandag søsætter Aller print-magasinet 'Maries idéer' målrettet kvinder, der syr, hækler og strikker.

Magasinet, der skal udkomme fire gange årligt, er bladhusets første magasin med direkte fokus på håndarbejde og vil tilbyde læserne inspiration og konkrete opskrifter.

Nichemagasinet er født som svar på en stigende interesse for håndarbejde blandt de kvinder, der i forvejen læser andre af Allers titler, skriver Aller i en pressemeddelelse.

 ”Maries ideer er et nichemedie, men med så mange strikkende danske kvinder opfatter vi det ikke som et snævert magasin. Har man først fået interesse for håndarbejde, kan man nærmest ikke få inspiration nok, og vi oplever altid en stigende efterspørgsel på vores ugeblade i de uger, hvor vi har et strikke- eller håndarbejdehæfte med bladet,” siger magasinets chefredaktør, Anette Kokholm, i meddelelsen. Anette Kokholm er i forvejen chefredaktør for Aller-bladet Familie Journal. 

Håndarbejdsmagasiner

Trods nedgang i printmarkedet, har de store bladhuse de seneste år lanceret en række nye magasintitler. De fleste er dog, i modsætning til 'Maries Idéer',  født som en del af et eksisterende brand - som f.eks. Femina Move (Aller), Costume Living (Benjamin), Alt for damerne Interiør (Egmont), Elle Decoration (Aller).

Egmont Magasiner testede sidste år markedet for håndarbejdsmagasiner med 'Sally's' der var et spin-off af ugebladet Hendes Verden.

Markedet for håndarbejdsmagasiner er domineret af Jacobsen Publications, der både har licens til Burda-bladene og udgiver serien af  'Alt om Håndarbejde'-magasiner,  Symagainet, Strikkemagasinet og Kreativ Strik, i Danmark og flere nordiske lande.

Maries ideer er på 72 sider og lanceres til en intropris på 49,95 kroner – normalprisen er 64,95 kroner.
Næste nummer udkommer 20. april. I tilknytning til magasinet lanceres sitet Mariesideer.dk.

 

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs