MediaWatch

Alt for damerne beklager udskældt forside

Et spørgsmål om voldtægt på forsiden af det seneste nummer af Alt for damerne har bragt sindene i kog på de sociale medier. Redaktion tager kritikken alvorligt, siger de.

Der er som sådan intet bemærkelsesværdigt ved den forside, som Alt for damerne netop har sendt på gaden. Men syv små ord har alligevel skabt usædvanlig stor forargelse på de sociale medier.

Og reaktionerne har tilsyneladende været så voldsomme, at redaktionen på bladet har følt sig nødsaget til at reagere på kritikken i en pressemeddelelse, som man bl.a. kan læse på bladet hjemmeside.

”Vi har bragt sind i kog med et spørgsmål på forsiden af denne uges blad. Vi lytter selvfølgelig til kritikken og tager den alvorligt,” lyder det.

Der er tale om en såkaldt teaser til en artikel i bladet om voldtægt. Teaseren er formuleret som et spørgsmål: ”Voldtægt: Hvornår er det din egen skyld?”. Svaret er tydeligt markeret inde i bladet: ”Det er ALDRIG din skyld”, står der. Men det er spørgsmålet, som læsere på de sociale medier har reageret kraftigt på.

Læser: "Stupid journalistik"  

En læser skriver bl.a. på Alt for damernes Facebook-side: "Det er noget af det mest stupide og intelligens blottede journalistik jeg har set i mit liv - og så langt under laveste fællesnævner (selv for et "dameblad") at jeg bliver helt ked af det ved tanken om at det magasin faktisk bliver solgt!”.

"Det er fuldkommen usmageligt.!!!!! FØJ.!," er der en anden læser, der skriver.

Alt for damerne beklager, at nogen har følt sig stødt over forsiden. Formålet har været at skabe opmærksomhed og debat om et emne, som redaktionen finder vigtigt.

”På ALT for damerne deler vi bistandsadvokat Helle Halds raseri over et retssystem, der har en tendens til at mistænkeliggøre kvinder som har været udsat for en voldtægt. Så selv om der for os naturligvis kun er ét svar på spørgsmålet om, hvornår voldtægt er ens egen skyld, nemlig ALDRIG, er svaret knapt så entydigt i andre dele af samfundet. Det vil vi gerne sætte fokus på,” skriver redaktionen.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs