MediaWatch

Foreningsblade lukker på stribe

Siden portostøtten blev afskaffet i 2004 er der blevet luget godt og grundigt ud i antallet af foreningsblade, viser tal fra Danske Medier. Det er bl.a. patientforeninger, bistandsorganisationer og kirkelige foreninger, der rammes af bladdød.

En lang række foreningsblade er forsvundet de seneste ti år. Det er formentlig sket som følge af, at fire ud af 10 blade har mistet det såkaldte distributionstilskud, som erstattede den nu afskaffede portostøtte, siger Christian Kierkegaard, journalistisk direktør hos Danske Medier, til Kristeligt Dagblad. 

De resterende foreningsblade har desuden måttet skære i antallet af sider og udgivelser for at få det hele til at løbe rundt, vurderer han.

”Konsekvensen har helt tydeligt været, at det er blevet vanskeligere for foreningsverdenen at komme i dialog med dens medlemmer og derigennem fastholde og engagere dem. Nogle foreninger har formået at omstille sig til at kommunikere digitalt, men der findes store dele af samfundet, særligt blandt de ældre, som ikke kan kontaktes digitalt, og ikke mindst her er udviklingen et enormt, demokratisk problem,” siger Christian Kierkegaard til Kristeligt Dagblad.

Det er ifølge Danske Medier særligt de såkaldt ideelle foreninger som patientforeninger, bistandsorganisationer, kirkelige foreninger, idrætsforeninger og velgørende organisationer, der bliver ramt, fordi mange af dem er afhængige af pengeindsamling gennem medlemsbladene.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs