Mediestøtte: V ser "logik" i ejerskabskriterium

Venstre er imod væsentlige dele af regeringens mediestøtteudspil, men forslaget om et ejerskabskriterium er logisk, mener partiets medieordfører.
Thomas Bo Christensen

Når der nu alligevel skal spares, så er politiske partier, fagbevægelsen og brancheorganisationer ikke det værste sted.

Sådan lyder meldingen fra Venstre, når det gælder det ejerskabskriterium, som regeringen har lagt op til i sit mediestøtteudspil, og som betyder, at medier, der er ejet mere end to tredjedele af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, ikke kan få støtte.

”Der er ingen tvivl om, at hele ejerskabsstrukturen er blevet relevant igen. Jeg opfatter det (ejerskabskriteriet, red.) som et afgrænsningsforslag fra regeringens side. Og jeg er nødt til at sige, at i en situation, hvor man er nødt til at spare, så er det måske et af de områder, hvor jeg kan følge deres logik i måden, man afgrænser på,” lød det i går fra medieordfører Ellen Trane Nørby ved et arrangement på årets Fagfestival i Odense.

Måske midler i andre puljer
Med regeringens udspil er der lagt op til, at f.eks. Ingeniøren vil miste sin støtte på omkring fire millioner kroner, eftersom mediet er 100 procent ejet af IDA, Ingeniørforeningen i Danmark.

Den radikale medieordfører Linda Kristiansen oplyser, at hun i forbindelse med forhandlingerne har stillet spørgsmål til Kulturministeriet om, hvor mange af de berørte udgivelser, der vil have mulighed for at søge midler fra andre puljer.

”Vi sidder stadig med alle regnestykkerne og prøver at finde ud af, hvad der vil være konsekvenserne, og hvad der vil være den bedste landing. Det er stadig til forhandling,” fortæller hun til MediaWatch.

Men selv om Venstre lufter positive tanker omkring regeringens foreslåede ejerskabskriterium, så lægger Ellen Trane Nørby ikke skjul på, at det vil have konsekvenser for de pågældende medier, der bliver ramt, og den demokratiske debat:

Demokratisk debat
”Man kan ud fra et demokratisk udgangspunkt diskutere, om det er en klog afgrænsning. Hvad er f.eks. forskellen på Avisen.dk's arbejdsmarkedsstof i forhold til Agendas arbejdsmarkedsstof fra Dansk Arbejdsgiverforening. Det, synes jeg, er en dybt relevant diskussion. Men jeg må også bare sige, at det er et af de steder, hvor jeg kan se, hvorfor regeringen har afgrænset, som den har.”

Direkte adspurgt, om hun mener, at ejerskabskriteriet bliver til virkelighed, er hun dog tilbageholdende:

”Forhandlingerne er slet ikke der på nuværende tidspunkt. De er et helt andet grundlæggende sted,” lyder det fra hende med henvisning til, at regeringen og oppositionen er uenige om selve størrelsen af det samlede støttebeløb, som med søndagens finanslovsaftale de facto blev 40 millioner kroner mindre stigningen i lønsumsafgiften.

- TBC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også