Vil norsk Se og Hør også trykke Kate-fotos?

Chefredaktøren for norsk Se og Hør vil hverken be- eller afkræfte, om ugebladet vil følge det danske søsterblad og trykke de omdiskuterede paparazzibilleder.

I morgen udkommer Aller Medias mest kulørte ugeblad Se og Hør med et særtillæg, hvor læserne kan se de nok så omdiskuterede fotos af den topløse britiske hertuginde Kate, der er taget af en paparazzifotograf under en privat ferie i Sydfrankrig.

Hvorvidt Se og Hørs norske søsterudgave vil gå samme vej og publicere billederne, vil chefredaktør Harald Haave dog hver af- eller bekræfte.

"Vi kommenterer aldrig på ikke-publiceret materiale, det er den politik, vi har i huset," siger ansvarshavende chefredaktør Harald Haave, Se og Hør, til MediaWatch.

Han ønsker heller ikke at sige noget generelt om, hvordan udvekslingen af materiale og rettigheder er mellem Aller Media i Danmark og Aller i Norge - og hvorvidt dansk Se og Hørs indkøb giver den norske udgave mulighed for at benytte billederne.

Har du en kommentar til, at dansk Se og Hør har valgt at bringe billeder?

"Nej, jeg har ingen kommentarer."

Norsk Se og Hør er væsentligt større end den danske udgave. Ugebladet udkommer to gange om ugen i Norge - tirsdag (Se og Hør Tirsdag) og fredag (Se og Hør Weekend) - mens den danske udgave kun udkommer om torsdagen. Se og Hør Tirsdag har et oplag på knapt 200.000 om tirsdag og 150.000 om fredagen. Læsertallene er helt oppe på knap en million til tirsdagsudgaven og knap 650.000 læsere til weekendudgaven.

Strid om jura
Ifølge dansk Se og Hørs chefredaktør, Kim Henningsen, er der ingen juridiske forhindringer for, at ugebladet trykker billederne, som der er blevet nedlagt fogedforbud imod at viderebringe i Frankrig. 

"Det har ingen betydning, forstået på den måde, at vi har sikret os billederne, inden fogedforbudet blev nedlagt. Derfor medvirker vi ikke til ulovlig handling. Det er juridisk ganske kompliceret: Billeder af to britiske statsborgere på fransk grund i et dansk ugeblad – der er ingen retspraksis på det område overhovedet. De juridiske vurderinger, vi har fået, er, at vi er på sikker grund. Der er ingen former for retspraksis på området," lød det tidligere i dag fra Kim Henningsen til MediaWatch.

Den vurdering er pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, dog ikke enig i:

"Det er soleklart. Det er ulovligt at tage dem, og det er ulovligt at publicere dem," siger han til Journalisten.dk

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også