MediaWatch

Journalister genansat i Danske Fagmedier

Det konkursramte fagbladsforlag, Danske Fagmedier, er ved at blive løbet i gang igen i de to nyoprettede driftsselskaber.

Licitationen udkom i går og i dag i en kort otte-siders udgave, og planen er, at Motor-magasinet udkommer næste uge.

Det konkursramte fagbladsforlag, Danske Fagmedier, er ved at blive løbet i gang igen i de to nyoprettede driftsselskaber.

Licitationen udkom i går og i dag i en kort otte-siders udgave, og planen er, at Motor-magasinet udkommer næste uge.

Ved konkursen blev alle de omkring 50 medarbejdere afskediget, indtil videre er ca. 20 blevet genansat i de nye driftsselskaber. Ifølge adm. direktør og ejer af selskaberne, Nils Sjøberg, vil flere blive tilbudt genansættelser, når de øvrige titler kommer op at køre igen.

"Jeg vil hellere ansætte lidt for få og så spørge flere bagefter. Det er bedre, så vi sørger for, at vi ikke ender i samme situation igen," siger Nils Sjøberg.

Han har endnu ikke noget præcist bud på, hvor mange af de tidligere ansatte, der i alt vil blive tilbudt genansættelse.

Det er dog under alle omstændigheder planen, at de nye driftsvirksomheder skal have færre ansatte end førhen. Mere indhold vil blive produceret af freelancere, og blandt andet det grafiske arbejde vil blive udliciteret.

Det er primært administrativt personale, der ikke er blevet genansat.Samme antal journalister på magasinerne


Nils Sjøberg fastholder dog, at udgivelserne på sigt ikke vil blive mærket af nedskæringerne.

"Der kommer ekstra pres på, fordi vi nu er nogle færre medarbejdere. Men der vil blive ansat samme antal journalister, og det kommer derfor ikke til at gå ud over den journalistiske kvalitet," siger han.

Indtil videre har tre journalister  takket nej til genansættelse i de nye selskaber. Ifølge forhenværende tillidsmand, Terkel Spangsbo, skyldes det blandt andet samarbejdsproblemer med ledelsen.  

En række af de genansatte medarbejdere har fået opfyldt et krav om overskudsdeling, når de nye - og efter planen mere effektive - selskaber begynder at tjene penge. Nils Sjøberg oplyser, at der vil være en 20 pct.-overskudsdeling i 2012 og 2013. Sjøberg vil stoppe som adm. direktør
De nyoprettede selskaber er begge ApS-selskaber. De vil blive ledet af de samme bestyrelser, som de kuldsejlede selskaber. Nils Sjøberg selv sidder i bestyrelserne, lige som også Flemming Visholm, der tidligere har ejet fagbladene gennem sit holdingselskabe Visholm-gruppen.

Planen er dog, at Nils Sjøbergs rolle som adm. direktør skal rulles tilbage. Sjøberg tiltrådte som adm. direktør, da spareplaneren skulle eksekveres og regner med at trække sig fra posten, når rekonstruktionen er overstået. 

"Jeg trækker mig tilbage, når det her er på plads. Mit ønske er at få skaffet nogle gode medier og indgå i det journalistiske arbejde bagefter. Jeg er journalist og har købt det her, fordi jeg er jorunalist og altid har arbejdet med faglig formidling," siger han. 
  
- JHT
 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs