MediaWatch

"Flittige hænder" fylder 75

Gode tips til kvinder med fikse fingre. Det synes at være den røde tråd igennem de 75 år på bladmarkedet, som ugebladet Hendes Verden i dag fejrer.

Gode tips til kvinder med fikse fingre. Det synes at være den røde tråd igennem de 75 år på bladmarkedet, som ugebladet Hendes Verden i dag fejrer.

Udgangspunktet for 75 år siden var at give danske husmødre tips til, hvordan de kunne kopiere dyre trends billigt. Siden 1962, hvor bladet blev overtaget af Gutenberghus Bladene (i dag Egmont Magasiner) har bladet heddet 'Hendes Verden' - men har fortsat fokus på inspiration til håndarbejde, mad og bolig målrettet kreative kvinder, der har passeret midten af trediverne.

”Vi har fundet en god niche som det eneste ugeblad i Danmark med netop denne profil, og ved at optimere processer og arbejdsværktøjer og forny os løbende, kan Hendes Verden efter 75 år fortsat inspirere de kreative kvinder, ” siger chefredaktør Iben Nielsen fra Hendes Verden i en pressemeddelelse.

Oplaget er i dag  36.903 og læsertallet 130.000 om ugen. Dermed hører ugebladet til et af de mindste titler blandt ugebladene - men har samtidig vokset sig større end flere af konkurrenterne på nettet. I februar havde Hendesverden.dk 55.000 brugere (Danske Medier), mens Udeoghjemme.dk havde godt 45.500 brugere, Hjemmet.dk 28.200 brugere og Soendag.dk knap 27.000 brugere.

- LR 

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs