Ingeniøren: Vi skal være tilfredse på et andet niveau

2011 skriver sig ind i en række af hårde år for Mediehuset Ingeniøren. Ingeniørernes fagforening IDA skar i det forgangne år på indkøbene hos det selvstændige mediehus med ti millioner årligt, og bladet blev i den forbindelse nødt til at afskedige otte medarbejdere.
Thomas Bo Christensen

2011 skriver sig ind i en række af hårde år for Mediehuset Ingeniøren. Ingeniørernes fagforening IDA skar i det forgangne år på indkøbene hos det selvstændige mediehus med ti millioner årligt, og bladet blev i den forbindelse nødt til at afskedige otte medarbejdere.

Og holder man det sammen med samfundets generelle økonomiske krise, så mener den adm. direktør og chefredaktør på Ingeniøren, at der er god grund til at være tilfreds med en bundlinje for 2011 på minus 0,9 millioner kroner:

”Vi er tilfredse. Hvis du kigger på vores evne til at drive forretning, så er den positiv, men resultatet er påvirket af, at vi har sagt farvel til nogle medarbejdere, og at det er en svær tid for hele branchen,” siger Arne R. Steinmark, der forklarer, at fratrædelsesordninger for 2,5 millioner kroner påvirker resultatet negativt.

Med en lille million i minus er der barberet en pæn portion af de tidligere års underskud, som i 2009 lød på knap ni millioner kroner og i 2010 på 2,6 millioner kroner. Alligevel er der langt til årene med omsætningsrekorder før krisen.

”Det er selvfølgelig ikke godt set i et historisk perspektiv. I 2008 før krisen var det jo en anden verden, men med den virkelighed, som vi befinder os i nu, og som vi kommer til at være i et stykke tid, kan vi ikke være andet end tilfredse. Vi satser naturligvis også på vækst nu, men jeg tvivler på, at vi i den nærmeste fremtid får en vækst, som den vi oplevede i 2007.”

Brug for ny tankegang
I jeres pressemeddelelse kalder I regnskabet for et ”stærkt resultat” – er det ikke at tage munden for fuld, når man tænker på, at I lander på et underskud på en million kroner og bl.a. har afskediget otte medarbejdere?

”Vi prøver ikke at sige, at det har været et let år. Hvis du ser isoleret på regnskabet, så er det måske ikke så stærkt. Men det er jo ikke, fordi mediemarkedet har udviklet sig positivt for fagbladsmarkedet siden 2008. På den baggrund synes vi nok, at vi kan sige, at det er et stærkt resultat, når vi samtidig har vundet markedsandele,” siger Arne R. Steinmark, der kan registrere brugervækst på alle mediehusets udgivelser.

Han mener i stedet, at der er behov for en anden tankegang med de nuværende økonomiske konjunkturer:

”Det handler om, at vi må være tilfredse på et andet niveau end tidligere og måle vores præstationer ud fra de muligheder, der er nu. Og ud fra det kan vi kun være godt tilfredse”.

Besparelserne i 2011 betyder ifølge Arne R Steinmark desuden, at Ingeniøren nu er godt rustet til resten af 2012:

”Nu er vi blevet tilpasset, og efter tre måneder kører vi fortsat på budgettet, og vores ambitionsniveau er højere for 2012 end for 2011. Så man kan sige, at det er lykkedes at opfylde vores målsætninger,” siger den adm. direktør, der på trods af de otte nedlagte stillinger i 2011 ikke vil garantere, at der ikke kan komme flere besparelser og fyringer i 2012.

”Det tror jeg ikke, at der er nogen, der kan love i mediebranchen. Men jeg kan sige, at det ser bedre ud nu end i samme periode sidste år, og der er ikke noget der tyder på, at det ændrer sig.”

- TBC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også