Broget annoncestart for magasiner

”Vi er ikke en del grædekoret.” Sådan siger annoncedirektør i Aller, Ene Charlotte Krog, med en slet skjult henvisning til konkurrenterne på magasinmarkedet. Selvtilliden er nemlig høj hos Aller, efter at bladhuset har fået en positiv start på annoncesalget i 2012.
Thomas Bo Christensen

”Vi er ikke en del grædekoret.”

Sådan siger annoncedirektør i Aller, Ene Charlotte Krog, med en slet skjult henvisning til konkurrenterne på magasinmarkedet. Selvtilliden er nemlig høj hos Aller, efter at bladhuset har fået en positiv start på annoncesalget i 2012.

Aller har oplevet en vækst på omkring ti procent på printmedierne i første kvartal, og lægger man tallene sammen med online-medierne, er væksten et godt stykke over ti procent, fortæller annoncedirektøren. Med de positive tal ligger Aller ”væsentligt over budgettet for første kvartal”, forklarer hun.

”Jeg synes, det ser fint ud, og jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld for resten af året. Jeg tror, at vi får en lille vækst på printmedierne, mens jeg forventer en pæn stigning hos online-medierne,” siger Ene Charlotte Krog.

Dermed adskiller Aller sig fra de to andre store bladhuse - Egmont og Bonnier - hvor forventningerne til 2012 er noget mere afdæmpede.

Glad for fladt resultat
Hos Egmont har adm. direktør Torsten Bjerre Rasmussen tidligere sagt til MediaWatch, at man vil være glade, hvis annoncesalget lander fladt, og at der skal arbejdes med at reducere omkostninger.

Hos Bonnier er man heller ikke optimister, men omvendt ser man heller alt for sort på fremtiden, fortæller salgsdirektør Lars Guldager.

Ifølge ham ligger Bonnier ”lidt under” annoncemæssigt i forhold til første kvartal i 2011, når man renser tallene for særlige begivenheder i fjor, som f.eks. en jubilæumsudgivelse i anledning af Bo Bedre’s 50-års-jubilæum.

”Vi deler generelt Egmonts holdning, men det er svært at sige noget om resten af året ud fra de første måneder af 2012. Det er et meget kortsigtet marked,” siger Lars Guldager, der dog alligevel godt vil sætte et mål for 2012:

”Jeg vil sige, at hvis vi lander på niveau med 2011, så er det godt. Og det, mener jeg også, er realistisk at nå. Og der kan jo altså ske meget i andet halvår af 2012,” siger salgsdirektøren, der samtidig understreger, at der i Bonnier ikke er planer om at skære i omkostningerne.

Desuden tilføjer han, at der ikke alene er dårlige nyheder – Bonnier oplever også nye annoncekunder:

”Selv om der ikke kommer de samme annoncemængder ind, som der gjorde tidligere, og selv om der i krisetider er annoncører, der falder fra, så kommer der selvfølgelig også nye til. Og f.eks. inden for boligbranchen og boligudstyr kunne det godt se ud til, at der kommer lidt vækst i år. Så på den måder blæser der også friske vinde.”

Der skal arbejdes for det
I Aller fortæller annoncedirektøren, at hun for bare et halvt år siden ikke havde troet på den vækst i annoncesalget, som koncernen har oplevet i første kvartal. Dengang havde Ene Charlotte Krog i lighed med de andre bladhuse regnet med at gå i nul i forhold til 2011.

”Men finanskrisen er måske ikke helt så slem lige nu. Der er i vhert fald nogen der ude, der bruger penge. Men havde vi ikke fået nye kunder eller kunder, der vendte tilbage til os, så havde det ikke set sådan ud,” understreger annoncedirektøren, der fortæller, at der bl.a. har været positive toner fra virksomheder i rejsebranchen.

Ligesom pilen altså både vender op og ned i magasinbranchen, afhængigt af hvem man spørger, forholder det sig på samme måde for dagbladene.

Den seneste opgørelse fra Admonitor for marts viser, at tre dagblade havde færre annoncer i spalterne i marts i år end i 2011, mens nichedagbladene skød kraftigt i vejret. Samlet lander dagbladene dog ti procent under i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år.

- TBC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også