MediaWatch

Obama ind i sag om magasin-moms

Ikke kun flere danske magasinudgivere har et horn i siden på ny lov, som vil pålægge magasiner trykt uden for EU med moms. Selveste præsident Barack Obama skal nemlig have bedt statsminister Helle Thorning-Schmidt om at opgive loven, da hun var på officielt besøg i Det Hvide Hus, ifølge Jp.dk. Momsloven rammer nemlig også amerikanske magasiner.

Ikke kun flere danske magasinudgivere har et horn i siden på ny lov, som vil pålægge magasiner trykt uden for EU med moms.

Selveste præsident Barack Obama skal nemlig have bedt statsminister Helle Thorning-Schmidt om at opgive loven, da hun var på officielt besøg i Det Hvide Hus, ifølge Jp.dk.

Momsloven rammer nemlig også amerikanske magasiner.

"Det er en problemstilling, der har optaget os herhjemme, men også sidenhen amerikanerne på meget højt niveau. Og det betød også, at præsidenten rejste sagen overfor mig i margen af mødet," sagde Helle Thorning-Schmidt i Folketingssalen, da hun blev udspurgt om magasinmomsen, skriver Jp.dk.

Loven er i øjeblikket sparket til hjørne af skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), mens det bliver undersøgt om den er i strid med internationale regler.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs