MediaWatch

Regeringen udskyder magasin-moms

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har foreløbig sat sine planer om magasin-moms på pause. Det skriver Ritzau iflg. Børsen. Skatteministeren og regeringen er usikker på, hvorvidt lovændringen er i strid med internationale regler.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har foreløbig sat sine planer om magasin-moms på pause. Det skriver Ritzau iflg. Børsen.

Skatteministeren og regeringen er usikker på, hvorvidt lovændringen er i strid med internationale regler.

”Det er der nu brug for at undersøge, og derfor har regeringen besluttet at udskyde lovforslaget,” siger Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

Har mødt stærk kritik
Lovforslaget er et forsøg fra skatteministerens side på at lukke et hul i loven, der gør det muligt for magasinudgivere at få trykt deres udgivelser uden for EU og dermed slippe for at betale moms. Ulempen er, at det vil gøre det langt dyrere at abonnere på blandt andre amerikanske magasiner, fordi Post Danmark samtidig vil lægge et administrationsgebyr på 160 kr.

Lovforslaget har mødt stærk kritik, ikke bare fra magasinvirksomhederne og abonnenterne, men også fra international side.

”Vi ser loven som en hindring for den fri udveksling af kulturel, videnskabelig og uddannelsesmæssig information. Både USA og Danmark har vedtaget ikke at sætte forhindringer op for det,” har USA’s økonomiske attaché i Danmark, Shawn Waddoups, tidligere udtalt til Politiken.

Det er ikke første gang, reglen om magasin-moms bliver udskudt. Oprindeligt skulle forslaget være trådt i kraft ved årsskiftet.

- CT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs