MediaWatch

JSL tilbage på ret kurs

Jesper Sehested Lund har grund til at ånde lettet op efter et 2010, hvor det lykkedes at få rettet den økonomiske kurs på tværs af JSL-koncernens selskaber.

Jesper Sehested Lund har grund til at ånde lettet op efter et 2010, hvor det lykkedes at få rettet den økonomiske kurs på tværs af JSL-koncernens selskaber.

Et samlet overskud før skat på 2,8 mio. kr. udgør en forbedring på ikke mindre end 9,5 mio. kr. i forhold til underskuddet året før, hvor blandt andet opkøbet og omlægningen af tre Aller-blade gav store udgifter. Koncernens omsætning er steget med 44 procent, mens omkostningerne kun er steget med 4,8 procent.

"Vi er yderst tilfredse. 2009 var på mange måder et grimt år for os, men resultatet i 2010 viser, at vores forretningsmodel holder: Vi kan skabe sund bladdrift med relativt lave oplag," siger adm. direktør Jesper Sehested Lund, som forventer, at den positive udvikling vil forstærkes yderligere i 2011, hvor han spår en omsætningsvækst på "ikke under 70 procent."

Væksten i omsætningen kommer dels gennem, at alle de danske blade i koncernen skifter udgivelsesfrekvens fra 11-12 gange årligt til 14 gange årligt, dels gennem at JSL fra 1. januar har overtaget retten til at sælge lægeromaner m.m. fra det tyske forlag Harlequin.

Omsætning vil runde 50 mio. kr.
JSL-selskaberne oplyser ikke præcise omsætningstal - kun bruttofortjeneste - men Jesper Sehested Lund angiver niveauet til at være "ikke under 30 mio. kr. i 2010", og han forventer, at omsætningen vil overstige 50 mio. kr. i 2011.

Egenkapitalen, som efter 2009 var i minus 2,5 mio. kr. sammenlagt, er også blevet retableret. Ved årsskiftet var den på -648.000, men gennem tilførsel af kapital og konvertering af gæld for ganske nylig er egenkapitalen løftet til omkring 1,5 mio. kr.

Generelt er der over hele linjen tegn på forbedring. Men ét forhold bekymrer stadig revisor: Moderselskabet JSL Media og driftsselskabet JSL Publications har begge mange penge til gode hos datterselskaberne - selskaber som altså ved årets udgang havde negativ egenkapital, hvorfor revisor ikke kunne værdisætte gælden. JSL Media havde således 4,2 mio. kr. ude at svømme hos de tilknyttede virksomheder.

I regnskabet anfører ledelsen dog, at denne gæld i lyset af den forbedrede drift forventes at blive tilbagebetalt helt og fuldt.

"Alle selskaberne vil blive videreført," lover Jesper Sehested Lund.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs