MediaWatch

Ét ugeblad i læserfremgang

Oven på magasinernes mavepustende læsertal, kan Aller Media og Egmont varme sig lidt ved ugebladene. Her er læsertabet "kun" omkring de syv procent samlet set.

Samlet set mister Aller Medias otte ugeblade og Egmonts fire ugeblade “kun” cirka syv pct. af læserne i snit sammenlignet med andet halvår 2009 ifølge de seneste læsertal fra Gallup. Det er billigt sluppet sammenlignet med magasinerne, der kæmper på et større marked, og i gennemsnit har tabt omkring en femtedel af læserne i samme periode.

Men tendensen er klar: Kun ét ugeblad er i læserfremgang, nemlig '7 TV Dage'. Læsertallene er dog mindre vigtige for de fleste ugeblade, fordi de ikke i samme grad som magasinerne er afhængige af annoncesalg.

Tæt løb mellem billedugeblade
Selvom 'Se og Hør' har sagt farvel til 8,4 pct. af læserne, bliver det stadig læst af 685.000 mennesker om ugen og er landets mest læste ugeblad. 'Billed Bladet', også fra Aller, ånder dog sin frækkere storebror i nakken i det seneste halvår, hvor kun 32.000 læsere adskiller de to titler mod tidligere 73.000.

Såvel Billed Bladet som Egmont-konkurrenten 'Her og Nu' holder bedre stand med læsertab på bare 3,3 og 1,9 pct. Også 'Kig Ind' holder fast i sine læsere og går kun 4,3 pct. tilbage trods de svingende oplagstal. Som det eneste ugeblad går 7 TV Dage frem med 4,1 pct.

ALT taber terræn
Procentmæssigt står Egmonts 'Alt for damerne' for den største tilbagegang på 14,2 pct., svarende til 45.000 læsere. ALT holder stadig læserføringen over Allers 'Femina', som i den senere tid har indhentet ALT på oplaget. Femina mister 12 pct. af sine læsere, men ligger kun cirka 20.000 læsere efter ALT i det seneste halvår, mens afstanden tidligere var på 33.000 læsere.

Også Allers 'Søndag' og 'Ude og Hjemme' ligger i den tocifrede ende for læsertab med en tilbagegang på ti og 13 pct. 'Familie Journal' er der mere ro om med et mindre læsertab, og 'Hjemmet' holder sig på det gennemsnitlige tab på cirka syv pct.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs