MediaWatch

Egmont vil nedlægge redaktioner i Sverige

Indholdet til Egmonts svenske børne- og ungdomsmedier skal kun produceres af eksterne freelancere, foreslår ledelsen.

Titler som Bamse, den svenske udgave af Anders And - Kalle Anka og Okej skal ikke længere have selvstændige redaktioner hos Egmont Kärnan, der svarer til Serieforlaget i Danmark.

"Vi har brug for at skabe nye og mere forandringsparate kompetencer, der kan knytte sig til vores forskellige produkter. Det sker som en tilpasning til forbrugernes efterspørgsel på nye magasiner og produkter med hurtigere lancering og kortere produktlivslængde," siger adm. direktør for Egmont Kärnan Kenneth Andrén til MediaWatch

I forvejen benytter Egmont Kärnan et freelancenetværk på 500 personer og har 15 års erfaring med redaktionel produktion ude af huset.

"Ændringerne gælder 27 redaktionelle tjenster og to redaktionelle afdelinger, Teenage Magazines og Comics. Det forslag vi har fremlagt til journalistforbundet indebærer, at mere end halvdelen af de 27 berørte medarbejdere får nye job med fokus på projektledelse, forretningsudvikling, koordinering og økonomi," siger Kenneth Andrén.

Ifølge svensk lov, har fagforeningerne mellem ti til 14 dage til at forholde sig til ledelsens udspil. Kenneth Andrén kan ikke kommentere i hvor høj grad, de får mulighed for at påvirke det.

Der har også været turbulens om Egmonts danske børne- og ungdomsmedier i Serieforlaget, der i de senere år ikke har haft tilfredsstillende indtjening.

En plan, der skal forbedre lønsomheden har blandt andet betydet, at Serieforlaget har taget afsked med adm. direktør Jan Neiiendam. I stedet overtager Frank Knau, koncerndirektør for Egmonts Kids Media-division posten.

Men der er ikke planer i stil med Egmont Kärnans for Serieforlaget i Danmark.

Egmont Kärnan både lukker og lancerer ca. 15 titler årligt.

Egmont Tidskrifter i Sverige fik for nylig ny direktør i Per Kjellander men påvirkes ellers ikke af forandringerne.

Om Egmont Kärnan
Egmonts børne- og ungdomsmedier er samlet i selskabet Egmont Kärnan AB, der har hovedkontor i Malmö (huvudkontor) samt kontorer i Stockholm og Helsingborg. Egmont Kärnan AB omsætter for 600 mio. svenske kr. og har 150 ansatte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs