Hvem skal afløse Qvortrup?

Mikael Kristiansen, Arne Ullum ... Mens vi venter på, at Aller udnævner Henrik Qvortrups afløser på Se og hør, ser MediaWatch nærmere på nogle af de mest oplagte kandidater.
MediaWatch

Det er ikke nogen let opgave for Aller Press at finde en mand M/K, som kan udfylde redaktørstolen efter Henrik Qvortrup. I hvert fald ikke, hvis tanken er at afløseren skal have samme pondus og fylde lige så meget i debatten. Derfor er det langt fra usandsynligt, at jobbet i sidste ende går til en dygtig, men relativt anonym journalist - ikke mindst fordi de fleste af de tungere kandidater med sikkerhed vil takke nej til posten, hvis de får den tilbudt.

Det er ikke nogen misundelsesværdig tjans at stå på mål for Se og hør, og hvem tør tro, at de kan slippe lige så heldigt afsted med det som Qvortrup, der som bekendt er blevet politisk redaktør på TV 2. Vil man køre Qvortrups meget konfrontatoriske stil, hvor man som hovedregel går i retten, før man siger undskyld, skal man både have et stærkt panser og inderst inde tro på, at man har ret.

Jagten på en ny chef til Allers guldæg har da heller ikke givet pote endnu her mere end en måned efter, at Henrik Qvortrup meldte sin afgang. MediaWatch kommer her med nogle bud på en afløser:

Michael Kristiansen har én gang tidligere afløst Qvortrup - nemlig som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen. Hvorfor ikke gentage successen? Lønnen er god og stabil og hvis han holder tungen lige i munden, vil han stadig kunne optræde på tv som politisk kommentator præcis som Qvortrup gjorde det, indtil han ragede uklar med Naser Khader om en sort håndværkerregning.

Arne Ullum tidligere B.T.-boss og nu chef på Søndagsavisen ligner et oplagt bud. Han har påtaget sig en som udgangspunkt håbløs opgave med at løfte Søndagsavisens læsertal og indtjening og med den nuværende krise går det kun én vej: Nedad.

Søndagsavisen er blandt de mest konjunkturfølsomme medier herhjemme, mens Se og hør skovler penge ind, uanset hvordan det går med renter og arbejdsløshedstal. Noget skal man jo bladre i, når man ligger hjemme på sofaen og venter på bedre tider. Arne Ullum havde vel objektivt set ikke succes på B.T. med sin familievenlige udgave af en tabloid, men vendte dog økonomien på avisen, og i redaktionel forstand ville han være tvunget til at grave sin indre Qvortrup frem på Se og hør. Omvendt er hans høje journalistisk integritet måske ikke det dårligste udgangspunkt. Det er godt at have noget at tære på, før man går i retten med Andrea.

Hans Engell har 10 gode år i sig endnu, og han må være på jobmarkedet nu, hvor den aftrædelse han fik på Ekstra Bladet i 2007 må være ved at slippe op. Uden fast forankring løber han i det lange løb en risiko for at blive glemt som politisk kommentator - og som den økonomiske situation er lige nu, er der næppe plads på lønningslisten, der hvor Engell i virkeligheden hører hjemme - Berlingske Tidende.

Hans Engell giver pengene 75 gange igen hos bookmakeren Unibet. (tilsyneladende har Unibet fjernet væddemålet...)

Unibet har ukendte Peter Klar som tårnhøj favorit. Peter Klar var redaktør på fodboldmagasinet PLAYER, som Aller lukkede i december - ideen fra Allers side kunne selvfølgelig være at spare lidt på lønkontoen. Når nu Klar alligevel skal have løn i et stykke tid endnu, hvorfor så ikke udnytte arbejdskraften.

De andre navne på bookmaker-listen trækker næppe mange kroner til Unibet: Jens Rohde, Maiyanne Dinesen, Line Baun Danielsen, Tøger Seidenfaden, Andrea Elisabeth Rudolph, Casper Christensen, Naser Khader og Grevinde Alexandra ligner nærmest bruttolisten over de mindst sandsynlige Se og Hør-chefer i kongeriget.

Simon Andersen er (vist) ikke på listen, hvilket altså gør ham til en mere sandsynlig kandidat. Simon Andersen er en terrier, som elsker et godt slagsmål, og måske fik han smag for at være nummer ét i det halve års tid, han fik lov at lede Nyhedsavisen på den redaktionelle front. I dag er Simon Andersen nyhedschef på B.T. - et langt mindre profileret job. Til gengæld er Simon Andersen sikkert journalistisk set for ambitiøs til Se og hør.

Sladder-journalisten Jan Körner fra Ekstra Bladet ligner et bud. Han har tidligere arbejdet for Se og hør, men mangler ledererfaring. Det er til gengæld næppe muligt at lokke Bent Falbert, Poul Madsen eller Jan Jensen væk fra EB og kigger man rundt på de øvrige avisredaktioner er det heller ikke, fordi kandidaterne ligefrem falder over hinanden.

Kvindelige kandidater? Det er en af de svære - men hvorfor ikke hjælpe Aller og indsende dit bud i kommentarfeltet herunder. MediaWatch sender et par flasker rødvin til den første læser, der rammer plet!

- MediaWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også