Bonnier vil have ny bestyrelse i magasinplatform - og større bid af aktier

Platformen Readly skal væk fra børsen og blive mere integreret i Bonnier News, siger direktør til Dagens Media efter opkøb af aktiemajoritet.
Anders Eriksson, adm. direktør i Bonnier News. | Foto: Pr/bonnier
Anders Eriksson, adm. direktør i Bonnier News. | Foto: Pr/bonnier

Efter længere tids tovtrækkeri med både konkurrencemyndigheder og aktionærer fik Bonnier News i begyndelsen af marts lov til at købe sig til hovedparten af aktierne i selskabet Readly, og vil sætte et nyt bestyrelseshold i en ”relativt nær fremtid”. Det fortæller Anders Eriksson adm. direktør i Bonnier News, der er en del af den svenske mediekoncern Bonnier, til Dagens Media.

Ejerandelen er nu oppe på 75,4 pct. mod 66 pct. tidligere i marts – men er fortsat et godt stykke under Bonnier News’ målsætning om at købe sig til 90 pct. af aktierne med henblik på at tage Readly af den svenske børs og drive det som et privat selskab. Det er en strategi, som den nye majoritetsejer vil arbejde videre på, fortæller den adm. direktør til mediet.

Ideen med opkøbet af selskabet, hvis platform giver brugere adgang til flere magasiner og ugeblade på ét sted, er at Bonnier News får kontrol over en digital distributionskanal, som nu skal integreres i Bonnier-forretningen. Anders Eriksson påpeger bl.a. muligheden for at udnytte Bonniers markedføringsmuskler til at skalere Readly-platformen.

Den som ikke kun skal komme koncernens egne udgivelser til gode. Der vil også være plads til udgivelser fra konkurrenterne på det nordiske mediemarked, navnlig norske Schibsted og danske Egmont.

Den nye bestyrelse i Readly vil blive udpeget ved en ekstraordinær generalforsamling, som endnu ikke er datosat. Det står heller ikke klart, hvem Bonnier gerne ser i bestyrelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også