MediaWatch

Omkring 40 praktikpladser i overskud forud for Store Match Dag

Igen i år vil der være kamp om praktikanterne, når der er om lidt skal gennemføres Store Match Dag. 213 praktikpladser er slået op til godt 170 studerende.

Foto: Niels Nygaard

Afprøvningen af en kortere praktikperiode for de journaliststuderende med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) giver igen i den kommende runde et overskud af praktikpladser i forhold til antallet af studerende, der skal i praktik. Det skriver Journalisten.

Der er slået 213 praktikpladser op til efterårets Store Match Dag 10. november, mens kun godt 170 studerende skal i praktik. Formand for praktikudvalget Marianne Gram, forventer, at sidste års genindførelse af 18 måneders praktik for DMJX-studerende snart vil skabe en bedre balance i forholdet.

"Der har været en periode, hvor mange praktiksteder er gået tomhændet hjem fra matchdagen, men over det næste års tid kommer det til at udligne sig. Vi kan se, at der om et år vil være 20 pct. flere praktikanter ude i praktikforløb,” siger Marianne Gram til Journalisten.

Det var tilbage i 2017, journalisthøjskolen valgte at afprøve en reduceret praktikperiode på 12 måneder for sine studerende for at afhjælpe et langvarigt problem med for få praktikpladser til de studerende fra landets tre journalistuddannelser, som udover DMJX tæller Syddansk Universitet og Roskilde Universitet. I 2020 blev ordningen omvendt igen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs