MediaWatch

DMJX-chef: Studerendes politiske ståsted kan pege på diversitets-problem

Ifølge tal fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) stemmer de journaliststuderende overvejende rødt - og flest på Enhedslisten. Det er ikke i sig selv et problem, mener uddannelseschef, men kan være tegn på, at diversiteten halter efter.

Journalisthøjskolen DMJX i Aarhus | Foto: Niels Nygaard

Den politiske magtfordeling ville være anderledes, hvis det alene stod til de studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det skriver mediet Kontrast og Berlingske på baggrund af tal fra DMJX, der indgår i skolens undervisning i statistik, og som er baseret på svar fra journaliststuderende om deres politiske præferencer.

Ifølge de seneste tal for 2019-2021 er Enhedslisten det mest populære parti med en tilslutning fra 24,3 pct. efterfulgt af Radikale Venstre med 21 pct., mens de borgerlige partier og især indvandrerkritiske partier som Dansk Folkeparti ligger langt lavere i tilslutningen end blandt hele befolkningen.

Henrik Berggren, uddannelseschef på DMJX, ser det kun som et problem, hvis de studerende bliver for ens.

"Det er vigtigt at have journalistik, der afspejler hele samfundet. På trods af vores faglighed betyder det stadig noget, hvilket afsæt man har. Derfor vil vi gerne have mere diversitet på alle mulig parametre. Det gælder politisk, som det gælder etnisk eller socioøkonomisk. Vi har også gang i et projekt, der handler om, hvordan vi generelt øger diversiteten i optaget," siger Henrik Berggren til Kontrast.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs