Netto-ejer om Frederiksen-forside: Burde have været mere neutral

Forsiden på Nettos kundemagasin, Lime, er i det aktuelle nummer prydet af statsminister Mette Frederiksen og ordene "Hele Danmarks Mette". Objektiviteten burde have været overvejet nærmere, siger adm. direktør for Salling Group.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Direktør for Salling Group, Per Bank, kommer kritikken af en forside på den nyeste udgave af kundemagasinet Lime, der distribueres i Netto, i møde. På forsiden er statsminister Mette Frederiksen med rubrikken "Hele Danmarks Mette".

Forsiderubrikken skulle have været mere neutral, medgiver Per Bank på Twitter, hvor flere har kritiseret forsiden. Bl.a. skriver tidligere Venstre-minister Søren Pind: "Det her kunne Socialdemokratiet ikke købe sig til."

"Redaktionel produktion af magasinet varetages af eksternt contentbureau, der i dette tilfælde burde have overvejet objektiviteten nærmere," skrev Per Bank søndag aften.

Det er bureauet OTW, der står bag magasinet. OTW er en del af bureaunetværket Ahead Group, som er ejet af Aller Media, der udgiver Lime i samarbejde med Netto. MediaWatch har forsøgt at få en kommentar fra OTW.

Også Nettos adm. direktør, Michael Løve, er gået ind i debatten, hvor han understreger magasinets politiske uafhængighed.

"Lime er et kundemagasin til kvinder med en uafhængig redaktion. Der er lavet mange portrætter af kvinder gennem årene. Det ændrer ikke på at Netto er politisk uafhængig, selvom overskriften nok kunne have været mere neutral," lyder det på Twitter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også