MediaWatch

Netto-ejer om Frederiksen-forside: Burde have været mere neutral

Forsiden på Nettos kundemagasin, Lime, er i det aktuelle nummer prydet af statsminister Mette Frederiksen og ordene "Hele Danmarks Mette". Objektiviteten burde have været overvejet nærmere, siger adm. direktør for Salling Group.

Foto: Screenshot

Direktør for Salling Group, Per Bank, kommer kritikken af en forside på den nyeste udgave af kundemagasinet Lime, der distribueres i Netto, i møde. På forsiden er statsminister Mette Frederiksen med rubrikken "Hele Danmarks Mette".

Forsiderubrikken skulle have været mere neutral, medgiver Per Bank på Twitter, hvor flere har kritiseret forsiden. Bl.a. skriver tidligere Venstre-minister Søren Pind: "Det her kunne Socialdemokratiet ikke købe sig til."

"Redaktionel produktion af magasinet varetages af eksternt contentbureau, der i dette tilfælde burde have overvejet objektiviteten nærmere," skrev Per Bank søndag aften.

Det er bureauet OTW, der står bag magasinet. OTW er en del af bureaunetværket Ahead Group, som er ejet af Aller Media, der udgiver Lime i samarbejde med Netto. MediaWatch har forsøgt at få en kommentar fra OTW.

Også Nettos adm. direktør, Michael Løve, er gået ind i debatten, hvor han understreger magasinets politiske uafhængighed.

"Lime er et kundemagasin til kvinder med en uafhængig redaktion. Der er lavet mange portrætter af kvinder gennem årene. Det ændrer ikke på at Netto er politisk uafhængig, selvom overskriften nok kunne have været mere neutral," lyder det på Twitter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs