MediaWatch

Netto-ejer om Frederiksen-forside: Burde have været mere neutral

Forsiden på Nettos kundemagasin, Lime, er i det aktuelle nummer prydet af statsminister Mette Frederiksen og ordene "Hele Danmarks Mette". Objektiviteten burde have været overvejet nærmere, siger adm. direktør for Salling Group.

Foto: Screenshot

Direktør for Salling Group, Per Bank, kommer kritikken af en forside på den nyeste udgave af kundemagasinet Lime, der distribueres i Netto, i møde. På forsiden er statsminister Mette Frederiksen med rubrikken "Hele Danmarks Mette".

Forsiderubrikken skulle have været mere neutral, medgiver Per Bank på Twitter, hvor flere har kritiseret forsiden. Bl.a. skriver tidligere Venstre-minister Søren Pind: "Det her kunne Socialdemokratiet ikke købe sig til."

"Redaktionel produktion af magasinet varetages af eksternt contentbureau, der i dette tilfælde burde have overvejet objektiviteten nærmere," skrev Per Bank søndag aften.

Det er bureauet OTW, der står bag magasinet. OTW er en del af bureaunetværket Ahead Group, som er ejet af Aller Media, der udgiver Lime i samarbejde med Netto. MediaWatch har forsøgt at få en kommentar fra OTW.

Også Nettos adm. direktør, Michael Løve, er gået ind i debatten, hvor han understreger magasinets politiske uafhængighed.

"Lime er et kundemagasin til kvinder med en uafhængig redaktion. Der er lavet mange portrætter af kvinder gennem årene. Det ændrer ikke på at Netto er politisk uafhængig, selvom overskriften nok kunne have været mere neutral," lyder det på Twitter.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs