Aller afviser erstatningsansvar i Se og Hør-sagen

Når Højesteret onsdag skal tage stilling til spørgsmålet om godtgørelse til europaparlamentariker Morten Helveg Petersen i forlængelse af Se og Hør-sagen, vil Aller Media afvise at skulle betale en eventuel erstatning, siger advokat.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Spørgsmålet om erstatning til europaparlamentatiker Morten Helveg Petersen i forlængelse af Se og Hør-sagen er i dag, onsdag, nået til Højesteret, som nu skal tage stilling til, om der skal betales tort for den ulovlige overvågning Morten Helveg Petersen var udsat for. Og hvis politikeren skal godtgøres, hvem skal så betale? Ikke Aller Media, der udgiver Se og Hør, lyder det fra mediehusets advokat, Martin Dahl Petersen, i Børsen.

"Den adfærd, der er udvist af tys-tys-kilden, og den aftale, der er lavet mellem Henrik Qvortrup (daværende chefredaktør for Se og Hør, red.) og tys-tys-kilden, er så abnorm og ligger langt uden for det, som er acceptabelt for et dansk mediehus, og hvad man måtte forvente, at en chefredaktør ville gå med til. Derfor er det også Allers holdning, at hvis Højesteret tildeler Morten Helveg Petersen tort, så skal betalingen ikke være et anliggende for Aller," siger han til Børsen.

Henrik Qvortrups advokat i sagen, Casper Andreasen, mener omvendt, at en eventuel betaling for tort bør betales af Aller Media.

"Aller har ikke udstukket retningslinjer, der konkret forholder sig til denne situation. Men ledelsen har vidst, at Se og Hør brugte kilder, der helt klart brød med de ansættelsesretlige forpligtelser, som de har haft, eksempelvis kilder i lufthavne, kommuner og andre steder," siger han til Børsen.

Aller blev i forbindelse med Se og Hør-sagen i 2016 idømt en bøde på 10 mio. kr. som konsekvens af den omfattende dankortovervågning, der var omdrejningspunktet for medieskandalen. Henrik Qvortrup blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, et års betinget fængsel samt 200 timers samfundstjeneste. Den såkaldte tys-tys-kilde blev idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel.

Der forventes at blive afsagt dom 26. februar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også